ms.detector.media
24.12.2010 00:00
Яким буде телебачення через п'ять років
Гравці різних сегментів рекламно-комунікаційного ринку розповіли MMR, що чекає на нас найближчі 5 років. Зокрема стосовно телебачення свою думку висловив Вальдемар Дзики, екс-генеральний директор ЗАТ «Телерадіокомпанія «Україна».

 

Він вважає, що головною тенденцією у сфері ТБ буде розвиток нішевих каналів. Це загальносвітовий тренд, і Україна не є винятком. Медіагрупи будуватимуться навколо одного «великого» каналу загального інтересу, до якого приєднуватимуться тематичні телеканали.
 

«Стрімкий розвиток веб-технологій сприятиме ще тіснішому взаємозв'язку між телебаченням і мережею Інтернет. Більше того, в найближчі 10 років можлива справжня технологічна революція. Завдяки телевізору глядач зможе отримувати саме те відео, яке він хоче побачити в даний момент: технологія не лише пропонуватиме йому варіанти фільмів, програм, які зараз для нього найцікавіші, а й допоможе зробити вибір з урахуванням його переваг. Крім того, глядач зможе паралельно користуватися рядом інших сервісів: замовляти їжу та напої, відпочинок і подорожі і т. д. Отже, простий ТБ-екран для людини перетвориться на універсальний засіб комунікації, що допомагає у вирішенні широкого круга питань», – зазначив Вальдемар Дзики.

 

Медіаграмотність

ms.detector.media