ms.detector.media
02.01.2011 00:00
Китайська мова претендуватиме на домінування в Інтернеті
Кількість інтернет-користувачів у Китаї на кінець 2010 року сягнула 450 мільйонів.

Із близько двох мільярдів користувачів мережі Інтернет в усьому світі 42% спілкуються англійською мовою, 32,6% - китайською, причому і кількість, і відсоток останніх весь час зростає. Такі дані, представлені у звіті Nextweb, дозволяють прогнозувати, що із зростанням рівня добробуту та впливу Китаю англійську, яка була першою мовою всесвітньої мережі, посуне китайська мова.

 

Нещодавно китайський уряд видав розпорядження, що вимагає перекладу китайською мовою всіх англійських слів та фраз у газетах, журналах та на сайтах. Головне управління преси та масових публікацій Китайської Народної Республіки на минулому тижні повідомило, що суміш іноземних слів із китайськими у китайських публікаціях без супровідного перекладу заборонена. Це стосується імен людей, назв різних місць, акронімів, скорочень та поширених фраз.

 

Кількість інтернет-користувачів у Китаї на кінець 2010 року сягнула 450 мільйонів, що становить понад третину населення країни. Протягом року цей показник зріс на 20%. За цей час влада закрила близько 60 тисяч сайтів за підозрою в розміщенні порнографії, пропаганді насильства та публікації інших «шкідливих матеріалів».

 

«Медіаграмотність» за матеріалами 3DNews.ru, «Дзеркала тижня»

ms.detector.media