ms.detector.media
09.01.2011 00:00
Факультет ЗМІ турецького університету закрили через порнографічну дипломну роботу
Кафедра відхилила дипломну.

 

Троє викладачів стамбульського університету Bilgiбули звільнені після того, як виявилось, що студент Дениз Озґун підготував порнографічний фільм у якості дипломної роботи. Про це повідомляє BBC News.

 

Університет, який має репутацію одного з найліберальніших у Туреччині, закрив свій факультет комунікації, а поліція розглядає можливість порушення кримінальної справи. Інші викладачі протестують проти таких суворих заходів.

 

Як виявилось, Дениз Озґун попереджав своїх викладачів, що має намір зняти порнографічний фільм і продемонструвати, наскільки ненатуральними є сексуальні сцени у порно. Викладачі, вагаючись, закликали його «інтелектуалізувати» фільм, одначе йому це не вдалося, і дипломна робота була відхилена кафедрою. На цьому інцидент міг бути вичерпаним, одначе Озґун дав інтерв’ю пресі, описавши процес створення фільму в університетському містечку. Це спричинило скандал: батьки студентів, що навчаються в Bilgi, хотіли знати, як подібні речі можуть відбуватися в одному з найпрестижніших приватних університетів Туреччини.

 

Міністерство освіти почало тиснути на університет, і він, окрім звільнення трьох викладачів, які зараз перебувають під слідством, закрив комунікаційний факультет. Озґун та ще один колишній студент, що знімався у фільмі, переховуються. Ні університет, ні влада не коментують цю ситуацію.

 

«Медіаграмотність» за матеріалами ВВС News

ms.detector.media