ms.detector.media
ІМІ
10.01.2011 00:00
ІМІ: Політики – головні замовники джинси у пресі
За підсумками 2010 року.

 

Політики є основними замовниками джинси в українських друкованих виданнях. Саме політичні сили в такий спосіб купують площі у всеукраїнських та регіональних медіа, стимулюючи подібні взаємовідносини між ЗМІ та політичними елітами в країні, стверджує Олександр Акименко, експерт Інституту масової інформації.

 

«Протягом двох років ІМІ в рамках проекту «У-Медіа» проводить моніторинг джинси в друкованих виданнях Україні.  За цей період ми побачили регулярні сезонні коливання кількості джинси в пресі», - пише він..

 

 

 

Як чітко демонструє графік, під час виборчих кампаній відбувається стрімке збільшення кількості замовних матеріалів у друкованій пресі. Перший пік припадає на президентські вибори 2009 року,  другий - на вибори до місцевих рад 2010 року.

 

Місцеві вибори значно менше вплинули на кількість джинси в загальнонаціональних виданнях в порівнянні з регіональними виданнями. Це пояснюється специфікою виборів до місцевих рад. Як показують звіти ІМІ за цей період, найбільш покупцями площ у пресі були Блок Юлії Тимошенко, «Фронт Змін», «Сильна Україна» та Партія Регіонів, тобто практично весь спектр політичних сил першого ешелону.

 

«Медіаграмотність» за матеріалами ІМІ

ms.detector.media