ms.detector.media
17.01.2011 00:00
Французького журналіста судитимуть за расизм
Ерік Земмур  поділяє расові упередження щодо чорношкірих і арабів.

Прокуратура Франції вимагає притягти політичного журналіста Еріка Земмура за висловлювання расистського характеру та провокування расової дискримінації, повідомляє Newsru.com.

 

Про це заявила прокурор Франції Анн де Фонтетт у ході засідання паризького суду найвищої інстанції в Парижі. Судовий розгляд справи розпочався за скаргою п’ятьох французьких асоціацій, що вважають образливими й расистськими висловлювання Земмура в ефірі телеканалів Canal+ та France Ô у березні 2010 року.

 

Виступаючи в програмі «Вітаю землян» на Canal+, Земмур, відповідаючи на запитання, чому іммігрантів суворіше контролює поліцією, відповів: «тому що більшість торгівців наркотиками – чорні та араби, це факт». У той самий день, виступаючи на громадському каналі France Ô, журналіст, відповідаючи на поставлене йому запитання, заявив, що роботодавці «мають право відмовляти у працевлаштуванні арабам чи неграм».

 

Прокурор заявила, що такі висловлювання є карним злочином, і висловила думку, що Земмур повторив «старий стереотип, що прирівнює імміграцію до злочину».

 

«Медіаграмотність»

ms.detector.media