ms.detector.media
20.01.2011 00:00
Дослідження: Інтернет-користувачі соціально активніші в реалі
Американські соціологи дослідили активність «онлайнових» і «офлайнових» учасників різних соціальних груп.

Користувачі інтернету  є соціально активнішими за людей, не залучених до Мережі. Про це свідчить дослідження Internet & American Life Project, проведене американською соціологічною компанією Pew Research Center.

 

Соціологи опитали учасників 27 різних типів груп і виявили істотні розбіжності в соціальній поведінці людей, які використовують традиційні та нові технології. Загалом 75% дорослих мешканців Сполучених Штатів входять до певних добровільних груп та організацій. Для користувачів інтернету цей відсоток становить 80%, для тих, хто не користується мережею – 56%. Серед користувачів соціальних медіа показник ще вищий: 82% для тих, хто користується соціальними мережами, і 85% - для твіттерян.

 

Докладні результати дослідження (англійською мовою).

 

Користувачі інтернету активніше, ніж не залучені до мережі люди, діють у складі своїх груп, і значно частіше (62% проти 47%) пишаються своїми досягненнями в цій діяльності.

 

Згідно з результатами дослідження, користувачі соціальних мереж та мікроблогів активніше за інших залучають до груп нових людей і так само частіше отримують запрошення. Вони частіше шукають нові для себе групи в інтернеті, і стверджують, що інтернет допомагає їм розширити їхню соціальну активність або є головним чинником, який її уможливлює.

 

Члени груп часто використовують соціальні медіа для зв’язку з іншими членами. 65% учасників соціальних мереж повідомили, що читають новини та повідомлення про групи, в яких вони беруть участь, 30% - що пишуть самі. Для користувачів Twitter ці показники становлять 63% і 21%. 45% учасників груп обмінюються смс на тему діяльності своєї групи. А ось кількість розчарованих своєю участю в певній групі через неспроможність досягти поставлених цілей приблизно однакова і серед «онлайнових», і серед «офлайнових» учасників. І, схоже, «онлайнові» дещо легше за «офлайнових» розлучаються із групами, які не виправдали їхніх сподівань.

 

«Медіаграмотність»

ms.detector.media