ms.detector.media
20.01.2011 00:00
НЕК усвідомила факт своєї майбутньої ліквідації
І намагається зберегти свою спадщину на громадських засадах.

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі звернулась до голів обласних державних адміністрацій та обласних рад із проханням зберегти на громадських засадах колегії (комісії) з питань захисту суспільної моралі. Звернення опубліковане на сайті НЕК.

 

«Підтримуючи проведення адміністративної реформи (Указ Президента України від 09.12.2010 № 1085/2010) Національна комісія звернулась до голів облдержадміністрацій та обласних рад з проханням розглянути питання щодо продовження роботи створених на громадських засадах колегій», - йдеться в документі.

 

Раніше НЕК ініціювала створення громадських колегій (регіональних комісій) з питань захисту суспільної моралі в регіонах За інформацією комісії, станом на грудень 2010 року створено 19 громадських колегій, завершується процес формування регіональних комісій в інших областях. Завданням цих органів є координація зусиль влади та громадськості у сфері захисту суспільної моралі, проведення заходів, спрямованих на розвиток духовності, а також громадський вплив для запобігання розповсюдження порнографії і т.п. До складу колегій входять «відомі в регіоні діячі культури, мистецтва, науки, освіти, охорони здоров’я, фахівці у галузі інформації».

 

В іншому зверненні НЕК, також адресованому головам ОДА та облрад, ідеться про проведення всеукраїнського Тижня відповідального ставлення до життя. «Сформовані робочі групи за напрямами «Здоровий спосіб життя: протидія алко-, тютюно-, нарко- залежностям», «Здоровий спосіб життя: протидія нехімічним залежностям», «Родинні цінності», «Захист довкілля, рослинного і тваринного світу», напрацьовано проект проведення Дня «Родинні цінності» (в контексті проведення Тижня). Учасники робочих груп готові співпрацювати та надати на безкоштовній основі матеріали, які можна використовувати при проведенні профілактично -просвітницької роботи у сфері захисту суспільної моралі»,  - зазначено у зверненні. Комісія попереджає адресатів, що Указ Президента України № 1085/2010 від 9 грудня 2010 року про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади передбачає «доручення щодо ліквідації у встановленому порядку Національної комісії у випадку ухвалення відповідного закону Верховною Радою України».

 

Нагадаємо, 11 січня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект законопроект № 6532 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту суспільної моралі)». Коли він буде ухвалений остаточно, закон «Про захист суспільної моралі» втратить чинність.

 

«Медіаграмотність»

ms.detector.media