ms.detector.media
01.02.2011 00:00
ЄС просуватиме європейські стандарти в наші медіа ще два роки
Проект «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі» продовжено до кінця 2012-го.

Представництво Європейського Союзу в Україні продовжило підтримуваний ним та Радою Європи проект «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі» (Promotion of European Standards in the Ukrainian Media Environment) до кінця 2012 року. Про це йдеться в офіційному прес-релізі організації.

 

Протягом наступних двох років проект далі підтримуватиме реформи та розвиток вільних і плюралістичних медіа в Україні, зосереджуючи головні зусилля на узгодженні українського медійного законодавства з європейськими стандартами. Окрема підтримка буде надана переходові на цифрове телерадіомовлення, що гарантуватиме чесний, рівний і прозорий доступ до нових систем і послуг. Планується також участь у створенні громадського телерадіомовлення, підвищення рівня ефективності, прозорості та незалежності регуляторного органу у сфері медіа – Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, а також сприяння втіленню в життя нового закону «Про доступ до інформації».  

 

Проект «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі» працює в Україні з осені 2008 року. Серед його досягнень – ратифікація Європейської конвенції транскордонного телемовлення та наближення тексту Закону «Про доступ до публічної інформації» до європейських стандартів.

 

«Медіаграмотність»

ms.detector.media