ms.detector.media
17.02.2011 00:00
На британському телебаченні поменшає реклами
Лорди вважають, що це втішить глядачів, і заспокоюють мовників.

Комітет з питань комунікацій Палати лордів британського парламенту рекомендував установити однакове обмеження на щогодинну тривалість реклами для всіх комерційних телемовників, повідомляє газета The Guardian.

 

Згідно з чинними правилами,  ITV1, Channel 4 та Channel 5 мають право транслювати до семи хвилин реклами щогодини, збільшуючи цей обсяг до восьми хвилин на годину у прайм (18.00 -  22.30). Тоді як іншим комерційним каналам, зокрема ITV2, E4 та Sky1, дозволено транслювати дев’ять хвилин реклами щогодини і дванадцять – у години прайму. Парламентарі вбачають у цій диспропорції несправедливу конкурентну перевагу і вважають, що обмеження має становити сім хвилин на годину для всіх комерційних телемовників.

 

Голова комітету, лорд Клемент-Джонс, сказав, що ця зміна – в інтересах глядачів. Тим часом асоціація кабельних і супутникових мовників (Satellite and Cable Broadcasting Group) прогнозує, що обмеження реклами призведе до втрати 80 мільйонів фунтів (понад $127 млн) на рік і може навіть призвести до закриття деяких малих телекомпаній. У комітеті не погоджуюся з цими оцінками, наголошуючи, що головне джерело доходів для кабельного і супутникового телебачення – абонплата, а не реклама.

 

«Медіаграмотність»

ms.detector.media