ms.detector.media
22.02.2011 00:00
З’явився український аналог «РосПилу» Навального – сайт про непрозорі держзакупівлі
Анонімні автори закликають до співпраці

 

В українському інтернеті з’явився сайт УкрПил, який публікуватиме інформацію про непрозорі процеси державних закупівель та інших операцій, пов’язаних з державними коштами – пише Watcher.

 

Сайт є аналогом російського «РосПилу», який було створено відомим блогером Олексієм Навальним. Ідея проекту – шляхом дослідження документів та державних сайтів виявити випадки корупції та шахрайства серед українських чиновників.

 

Наразі на сайті опубліковано кілька статей про витрати з держбюджету, зокрема, на будівництво вертолітного майданчику для Януковича (60 млн грн), або знаменитих 10 «золотих лавок Кернеса» у харківському метро за 288 тис. грн. Автори сайту просять надсилати лінки та інформацію про будь-які схожі випадки, які стосуються підозрілого використання державних коштів.

 

У сайдбарі на сайті УкрПилу розміщено імпровізований лічильник вкрадених грошей, який сумує всі ті кошти, використання яких є нібито незаконним. Проект доступний кількома мовами одночасно – оригінали постів публікуються українською, а автоматичний переклад доступний для білоруської, російської, англійської та німецької мов.

 

На відміну від проекту Навального, автори українського УкрПилу вирішили залишитися анонімними, що може знизити рівень довіри до сайту.

ms.detector.media