ms.detector.media
02.03.2011 00:00
Як забезпечувати 20 тисяч переглядів кожній своїй статті
Від голови компанії Social Media Canada Джекі МакКарнан.

 

На прикладі статистики відвідуваності багатьох моїх статей, які містили корисну для бізнесменів інформацію, я проаналізувала фактори успіху своїх дописів серед читачів.

 

№1 – провокативний заголовок. Можливо, мене заклюють за згадку про те, що слово «ідіот» завжди набирає більше кліків, ніж слово «благодійність», але тим не менш. Дивіться самі:


Як соціальні медіа врятують людство (941 перегляд – моя перша стаття) 

Вона сказала: «Я думаю, що фейсбук просто тупа штука» (2141 переглядів) 

Гей, великий бізнесе! Ти втратиш частку ринку! (427 переглядів :( 


Про успіх мультинаціональної корпорації в соціальних медіа (1774 перегляди

«Окупність соціальних медіа» для ідіотів (19876 переглядів!!! – перший провокативний заголовок). 

Смерть соціальних медіа від жадібності – гарна парадигма (2816 переглядів

Як бездомний хлопець на ім'я Патрік навчив мене дечому про соціальні медіа (3711 переглядів

Твій директор не винний – він просто соціально-медійний кретин (12 735 переглядів! – другий провокативний заголовок)

 

Використання «людських» слів у заголовках викликає зацікавлення та дає потенційному читачеві зрозуміти, що ви пишете рідною мовою своєї аудиторії. Один з батьків-засновників сучасної реклами та маркетингу Девід Огілві писав: «Я не сильний у граматиці, та якщо ви намагаєтесь переконати людей щось зробити, звертайтеся до них мовою їхнього повсякденного спілкування». Це працює як для заголовку, так і для самого тексту статті. Пишіть людською мовою, і вас читатимуть і рекомендуватимуть.

 

№2 -  коли хтось натиснув на вашу статтю – він має отримати задоволення від наслідків кліку. Не вкладайте всі сили лише в заголовок, якщо ваша мета – не простий збір кліків. Найгірше для автора – зачарувати заголовком і розчаровувати статтею, тож якщо ви не маєте власних оригінальних думок з оголошеної теми, краще замість нудного пережовування відомих фактів дайте купу лінків на місця, де цінна інформація є – люди люблять таке і будуть вам вдячні. І чим краще ви уявляєте свою аудиторію, тим повніше ви задовольните її потребу у специфічних джерелах інформації.

 

№3: будьте щирим щодо своїх намірів. Якщо ви пишете статті для того, щоб залучити на свій сайт потенційних покупців вашої продукції чи своїх майбутніх роботодавців, будьте чесні в декларуванні своєї мети, не ховайтеся за абстрактними ідеями «я просто напишу це сюди». Коли ви викладаєте дійсно цікаві ідеї та поширюєте корисні практики, це викликає повагу до вас і бажання бути до вас ближчим. З двохсот відвідувачів один одразу звернеться до вас щодо співпраці, а решта 199 навчаться чомусь цінному та пам’ятатимуть про вас як про авторитетного потенційного партнера – якщо ви напишете, що можете бути партнером у таких і таких справах.

 

№4: не браконьєрствуйте. Ви знайшли цікаву статтю в журналі, переказали її і не хочете посилатися на першоджерело, волієте вважатися автором? І ви з такими принципами прагнете вести серйозний бізнес і мати добру репутацію? Коли ви постійно знаходите щось дійсно кльове і ділитеся, вас сприймають як щедру рок-зірку і люблять не менше, ніж за оригінальний контент - бо ж ви економите час свої читачів.

 

№ 5: Завжди, завжди, завжди забезпечуйте реальну цінність статті. Я повторюю це увесь час, думайте про свою аудиторію і давайте їй щось дійсно нове, що матиме значення, змінить уявлення, навчить чомусь – а не просто викладайте свої думки з якогось приводу. Якщо сумніваєтеся у цінності своєї думки, почитайте інші матеріали з тієї ж теми: чи додаєте ви щось нове, якісь цікаві факти, аналогії, гіпотези, аргументи до своїх переконань, розкриваєте секрети, які справді працюють у вашій практиці? Якщо такого нема чи мало і якщо читач нічого не втратить без вашого матеріалу – пошукайте іншу тему для статті.

 

Переклад – «Медіаграмотність»

ms.detector.media