ms.detector.media
06.03.2011 00:00
45 зімбабвійців заарештували за перегляд новин про Єгипет
Новини дивились на DVD – іноземних медіа в Зімбабве немає.

Сорок п’ять громадян Зімбабве заарештовані за те, що переглядали новини про революції в Єгипті й Тунісі, повідомляє ReadWriteWeb.

 

Про арешт студентів, юристів і членів профспілок повідомила організація «Комітет захисту журналістів» (Committee to Protect Journalists). Усі ці люди були відвідувачами заходу під назвою «Перевороти в Єгипті й Тунісі: уроки для Зімбабве й Африки», в ході якого переглядали DVD із записом новин про масові виступи в цих країнах. Поліція конфіскувала два диски із записами, ноутбук і проектор. Одного з сорока шести затриманих відпустили, решта залишаються під арештом.

 

У Зімбабве заборонене мовлення іноземних медіа. Під владою диктатора Роберта Муґабе (на фото) країна стала однією з найбільш закритих у світі. Нещодавно розпочались арешти користувачів соціальних мереж – першим заарештованим став Вікас Мавгудзі. Його провина полягала в тому, що він  залишив коментар на фейсбуківській сторінці прем’єр-міністра країни Морґана Цванґірая. Мавгудзі звинувачують у замахові на державний переворот.

 

«Медіаграмотність»

ms.detector.media