ms.detector.media
16.03.2011 00:00
Американський комік утратив контракт через жарти про Японію у твітері
Працював на страхову компанію, яка працювала з Японією.

 

Коміка Гілберта Готфріда, який працював брендвойсом американської страхової компанії Aflac, звільнили після жартів про землетрус в Японії, що він написав у своєму твітері.

 

Перший звучав так: «Я говорив з моїм японським ріелтером, спитав його, чи є школи в тому районі. Він сказав «зараз нема, почекай трохи». Смисл другого губиться у перекладі, в оригіналі це: Japan called me. They said ‘maybe those jokes are a hit in the U.S., but over here, they’re all sinking.

 

Після хвилі обурення Готфрід стер твіти і вибачився, проте компанія-роботодавець, яка працювала с японськими клієнтами, вирішила звільнити патологічно неполіткоректного гумориста (він відомий також публічними жартами про 11 вересня, які пролунали через три тижні після трагедії).

 

Інші нещодавні випадки, коли язикатість у соцмережах коштувала роботи: палестинського журналіста звільнили за висміювання голови автономії у фейсбуку, американському міжнароднику довелося піти с університетської посади через глузування над побитою в Єгипті колегою.

 

Читайте також нашу статтю про те, чого не варто писати у соціальних мережах, якщо не хочеш проблем.

«Медіаграмотність»

ms.detector.media