ms.detector.media
25.03.2011 00:00
Скачування піратської музики у США скоротилося майже вдвічі
З 2007 року – на 44%. Одна з причин -  закриття популярного сервісу LimeWire, звідки скачували половину всього обсягу музичних файлів, та популярність iTunes.

 

Наприкінці 2007 року 16% населення Сполучених Штатів (28 мільйонів користувачів) скачували музику через P2P-сервіси. У четвертому кварталі 2010 їхня кількість скоротилася до 9% населення (16 мільйонів).  Скоротилася також кількість скачуваних треків – з 35 до 18 на користувача.  Про це свідчать результати дослідження, проведеного компанією NPDGroup, повідомляє Mashable.

 

У жовтні 2010 за вироком федерального суду був закритий найбільший музичний файлообмінник країни LimeWire – Асоціація рекордингової індустрії США подала позов до адміністрації, вимагаючи виплати 1 млрд доларів в якості відшкодування за порушення авторських прав. До закриття через LimeWireскачували більше половини всього нелегального музичного контенту.

 

Піратські сайти одною з головних причин збитків індустрії звукозапису – у період з 2004 до 2009 рік продажі музики на фізичних носіях впали на 30%. Сфера намагається використовувати новітні технології, щоб покрити втрати. Все більшої популярності набувають сайти з легальним музичним контентом, що живуть за рахунок реклами (Pandora, Spotify), передплатні сервіси (Rhapsody, MOG), онлайн-магазини на кшталт iTunes. Але прибутки від них ще недостатні, аби компенсувати втрати від скорочення попиту на диски.

 

«Медіаграмотність»

ms.detector.media