ms.detector.media
25.03.2011 00:00
Facebook запустив сервіс «Запитання»
Дозволяє надсилати запитання друзям і широкому загалу.

 

Новий сервіс від Facebook, що має назву Facebook Questions, дозволяє користувачам або сторінкам надсилати запитання своїм друзям або всій спільноті.

 

Ми вже повідомляли про надзвичайну успішність сервісів запитань і відповідей, зокрема  соціального проекту Quora. Про пряму конкуренцію в даному випадку не йдеться, але ним Facebook ще раз продемонстрував здатність швидко адаптувати та застосовувати нові ідеї.

 

«Запитання» будуть корисними для компаній, що активно використовують свою фан-сторінку в цій соціальній мережі. Відомо, що з усіх варіантів оновлення статусу саме запитання викликають найжвавішу реакцію аудиторії.

 

Існують різноманітні додатки, що дозволяють організувати опитування прямо на сторінці, але всі вони є розробками третіх компаній і використання їх потребує встановлення, налаштування і надання дозволу на обмін з додатком приватною інформацією, що досить незручно для багатьох користувачів.

 

Новий сервіс є органічною частиною фейсбуку, запитати про щось можна просто з віконця оновлення статусу. Поставивши запитання, необхідно обрати, чи використовувати його у якості опитування. Коли користувачі відповідають на запитання, відповіді надсилаються у стрічку новин їхніх друзів і таким чином друзі заохочуються для надання власної відповіді або участі в опитуванні.

 

Очікується, що компанії почнуть активно використовувати нову можливість для встановлення зворотного зв'язку зі своєю аудиторією, отримання порад та зауважень від клієнтів.

 

«Медіаграмотність»

ms.detector.media