ms.detector.media
29.03.2011 00:00
Kyiv Post розблокував трафік з Британії після публікації нового законопроекту про дифамацію
Блокували три місяці як постраждалі від «наклеп-туризму» (позов Дмитра Фірташа про захист його честі й гідності).

 

Kyiv Post тепер можна знову читати з Великої Британії – сайт зняв заборону на відображення свого контенту для айпі-адрес Сполученого Королівства, повідомляє Journalism.co.uk. Це відбулося після публікації нового британського законопроекту про дифамацію, автори якого мають на меті покінчити з «наклеп-туризмом».

 

Новий законопроект передбачає, що суд не має повноважень слухати справу та ухвалювати за нею рішень, якщо не діє наступна умова: «Англія та Уельс з усіх місць публікації є найбільш підходящою юрисдикцією для подання позову». Цей пункт даватиме суддям повноваження відмовляти у задоволенні позовів тим особам, хто прагне отримати найбільші компенсації за дифамацію, бо у британському законодавстві за наклеп засудити найлегше.

 

Водночас стаття, навколо якої розгортався конфлікт між Дмитром Фірташем та редакцією газети, зі Сполученого Королівства все ж не буде доступна, хоча суд і відмовився прийняти позов до розгляду.
 

Нагадаємо, Kyiv Post заблокував британський трафік 14 грудня 2010 «на знак протесту проти драконівських англійських законів про наклеп, які обмежують свободу слова у численні способи, зокрема, покладаючи відповідальність за збір доказів на обвинувачуваного, а не на обвинувачувача».


«Медіаграмотність». 

ms.detector.media