ms.detector.media
30.03.2011 00:00
Кабельне телебачення пристосовується до iPad
Американські кабельні оператори не збираються поступатись аудиторією новим медіа.

Дослідження свідчать, що аудиторія традиційних медіа, зокрема телебачення, зменшується, перетікаючи в інтернет, який сьогодні пропонує практично все, чим міг зацікавити глядачів «блакитний екран». Якщо користувачі можуть дивитись фільми за символічну платню, не виходячи з фейсбука, без реклами, в будь-якому куточку свого помешкання чи надворі, поклавши ноутбук чи планшетник на коліна, - що цьому можуть протиставити оператори кабельного телебачення?

 

Але вони мають намір поборотись за свою аудиторію. Американська Time Warner Cable представила додаток для планшетного комп’ютера iPad, що дозволяє приймати 32 канали, зокрема MTV, Discovery Channel та Food Network. Очевидно, що говорити про «кабельне» телебачення тут не зовсім доречно, адже каналом доставки сигналу на портативний пристрій є інтернет. Утім, називати це інтернет-трансляцією не можна: сигнал буде закодовано, тож приймати його зможуть лише передплатники.

 

Деякі телеканали обурені таким кроком оператора: вони стверджують, що не надавали  Time Warner Cableправ на трансляцію їхнього сигналу на iPad. Натомість, у компанії стверджують, що їхні права стосуються трансляції на будь-який пристрій, а не лише те, що ми звикли називати анахронічним словом «телевізор».

 

Інший кабельний оператор, Cablevision, має намір створити аналогічний додаток для поширення на планшетники своїх каналів, а також сервіс відео на замовлення для iPad. Якщо ця технологія приживеться і пошириться на інші моделі планшетних комп’ютерів, це може стати наступним кроком до «єдиного екрану», який деякі медіафутурологи вважають осередком комунікацій майбутнього.

 

«Медіаграмотність» 

ms.detector.media