Сергій Тихий став редактором року в рамках журналістського конкурсу «Срібне перо»

Сергій Тихий став редактором року в рамках журналістського конкурсу «Срібне перо»

00:00,
28 Жовтня 2013
1585

Сергій Тихий став редактором року в рамках журналістського конкурсу «Срібне перо»

00:00,
28 Жовтня 2013
1585
Сергій Тихий став редактором року в рамках журналістського конкурсу «Срібне перо»
Сергій Тихий став редактором року в рамках журналістського конкурсу «Срібне перо»
Головний редактор «Крымской газеты» Сергій Тихий та головний редактор газети «Флот України» Павло Шунько розділили номінацію «Редактор року» в рамках міжнародного журналістського конкурсу «Срібне перо». 

Цьогоріч  це вже XІІ Міжнародний відкритий творчий конкурс журналістів «Срібне перо», організатором якого виступає Кримська республіканська організація Спілки журналістів України.

У 2013 році на конкурс було подано 700 робіт із 14 країн світу, які оцінювало міжнародне журі. Результат - 80 лауреатів з України, Росії, Білорусі, Вірменії, Естонії, Грузії, Латвії, Узбекистану, Киргизії, і навіть США у 14-ти номінаціях.

Спецприз «Метр» за вклад у розвиток кримської журналістики отримав журналіст, ведучий, автор багатьох теле- та радіопрограм Борис Левін.

У номінації «Підготовка журналістських кадрів» (за сучасний підхід до журналістської освіти» - чотири лауреати, серед них директор Інституту журналістики КНУ Володимир Різун.

У номінації «Медіадизайн» - 5 лауреатів. Серед них київська газета «Вести».

Повний список лауреатів конкурсу «Срібне перо» можна знайти на сайті  Кримської республіканської організація СЖУ.

Урочиста церемонія нагородження переможців XІІ Міжнародного відкритого творчого конкурсу журналістів «Срібне перо — 2013» відбулася 25 жовтня в м. Судак у Криму.

«Важко уявити, що конкурс починався у 1998 році, і тоді на нього надійшло лише 18 робіт. Зараз журі вибирало переможців серед 700 робіт з 14 країн світу» - зауважила під час урочистостей голова Кримської республіканської організації Спілки журналістів України Людмила Хорошилова.

Голова НСЖУ Олег Наливайко відзначив, що «Срібне перо» щороку набирає нових масштабів і залучає нових учасників. За його словами, цей конкурс має на меті дати певний творчий імпульс журналістиці — знайти талановитих представників медіагалузі, а також згадати про журналістську солідарність. Олег Наливайко також наголосив на важливості залучення до професії молоді й дітей та закликав лауреатів конкурсу до роботи з юнкорами в своїх регіонах.

Голова Ради Міністрів АРК Крим Анатолій Могильов зауважив під час зустрічі із журналістами, що «Срібне перо» - це приклад міжнародного співробітництва і майданчик для обміну досвідом. «Всі розуміють важливість журналістики в суспільному житті. Вони здійснюють контроль, який дозволяє владі приймати правильні рішення. З іншого боку, від роботи наших ЗМІ залежить градус у суспільстві, особливо це стосується багатонаціонального Криму. Тому журналісти мають пам'ятати про відповідальність» - додав він.

Віце-президент Європейської федерації журналістів, секретар Спілки журналістів Росії Надія Ажгіхіна вважає, що зараз журналістам не вистачає спілкування,  насамперед на міжнародному рівні. «Коли журналісти не знають своїх найближчих сусідів, це не тільки заважає аудиторії розуміти ситуацію, а й журналістам розвивати свою нішу в суспільстві і вирішувати наші професійні задачі. Тому такі зустрічі потрібні. Важливо говорити про професію, вона переживає кризу не тільки в Україні чи Росії, а й у всій Європі. Журналістика — не тільки наш професійний інтерес, вона потребує підтримки з боку всього суспільства», - сказала пані Надія.

У день нагородження лауреатів «Срібного пера»  відбувся круглий стіл за участі українських та міжнародних журналістів на тему «Свобода слова в Україні, СНД і Європі: кордони й суверенітет для четвертої влади».

Також пройшли майстер-класи російського журналіста Дмитра Губін («Ъ-Огонек», «Совершенно секретно»), голови української Комісії з журналістської етики Володимира Мостового та головного редактора сайту Mediasapiens (ГО «Телекритика») Діани Дуцик. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Facebook
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду