«Путін – Росії: Ми поховаємо себе самі» - топова стаття нового номеру журналу Newsweek

«Путін – Росії: Ми поховаємо себе самі» - топова стаття нового номеру журналу Newsweek

00:00,
13 Червня 2014
1776

«Путін – Росії: Ми поховаємо себе самі» - топова стаття нового номеру журналу Newsweek

00:00,
13 Червня 2014
1776
«Путін – Росії: Ми поховаємо себе самі» - топова стаття нового номеру журналу Newsweek
«Путін – Росії: Ми поховаємо себе самі» - топова стаття нового номеру журналу Newsweek
«Назад до СРСР. Кремль хоронить Росію в параної та пропаганді», - такий напис міститься на обкладинці нового номеру журналу Newsweek за 20 червня. Головний матеріал цього випуску присвячений тому, як Путін ізолює РФ від решти світу.

«Путін – Росії: Ми поховаємо себе самі», - статтю з такою назвою написав для Newsweek Оуен Метьюз (Owen Matthews).

Автор пише, що ностальгія за СРСР, тиск на опонентів, зухвале наполягання про власний шлях Росії у світі є константами 14-річного правління Володимира Путіна.

Разом з тим, зазначає Метьюз, через кілька тижнів після анексії Криму Путін перейшов до того, чого не робив ніколи раніше. Він, уперше з часів СРСР, розпочав відділення Росії від решти світу і будує нову державну ідеологію, що базується на запереченні західних систем та цінностей.

Самоізоляція Росії, як пише автор, супроводжується відповідними законодавчими змінами. Зокрема, вводиться кримінальне покарання за критику узгодженої державою версії історії, НУО, які отримують кошти із-за кордону, змушені реєструватися як «іноземні агенти» і таке інше. Спостерігається цензура у медіапросторі: закриття незалежних веб-сайтів та телеканалів. Обговорюється питання блокування доступу до соціальних мереж Facebook, Skype, YouTube та Twitter, популярні блогери змушені реєструватися так само, як і офіційні ЗМІ. Крім цього, Оуен Метьюз нагадує про створення внутрішньо російського пошуковика «Спутник» та вимкнення станцій GPS на території Росії.

Автор статті пише, що Володимир Путін і раніше вів націоналістичну політику. Однак тепер, після анексії Криму, ця тема постала дуже гостро. «Росія – не Європа»,  - заявили у Міністерстві культури РФ минулого місяця. Путін заперечує західні концепти толерантності та мультикультуралізму. Чиновники радять громадянам утриматися від закордонних поїздок, стверджуючи, що США «полює за ними у відповідь на московську анексію Криму».

«До-кримський Путін був у принципі прагматичним, - пише автор статті.  – Його пріоритетами були стабільність та добробут. Якщо це передбачало придушення протестів чи олігархів на шляху, він робив це. Але пост-кримський Путін став лідером іншого типу, мотивованим ідеологією, незважаючи на ціну добробуту Росії».

На думку Оуена Метьюза, Путін вважає, що Росії не слід перейматися міжнародними ринками, відпочинком за кордоном, участю у G-8 чи Раді Європи та захистом громадян від корупції. «Він створює унікальний російський шлях – навіть якщо це призведе до ізоляції, відтоку капіталу та втрати найкращого та найяскравішого, що має країна», - резюмує автор.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
newsweek.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду