На Букерівську премію вперше номінували комікс

На Букерівську премію вперше номінували комікс

20:57,
24 Липня 2018
2453

На Букерівську премію вперше номінували комікс

20:57,
24 Липня 2018
2453
На Букерівську премію вперше номінували комікс
На Букерівську премію вперше номінували комікс
Автори:
Букерівська премія, найпрестижніший конкурс в літературі, оголосив довгий список номінантів 2018 року.

Вперше до нього потрапив комікс, або як ще називають цей жанр, «графічна історія», пише The Guardian. Його автор — американський письменник та художник Нік Дрнасо (Nick Drnaso). Комікс під назвою «Сабріна» розповідає історію зникнення дівчинки й підказка до вирішення таємниці захована у відеозаписі. При цьому автор не стільки робить історію містичною чи детективною, а зосереджується на аналізі почуттів людей. Також у коміксі показується, як працює 24-годинний цикл новин після того, як людину оголошують зниклою безвісти, й як трагедія одних людей перетворюється на плітку для інших. Сам комікс виконаний в дуже мінімалістичному стилі: 

 

Фрагмент з коміксу  Ніка Дрнасо «Сабріна».

Письменниця Валь Макдермід (Val McDermid), яка входить до журі Букерівської премії, розповіла, що комікс усіх дуже вразив. «Графічний роман займає все більш важливе місце з точки зору сторітелінгу й ми (журі) відчували, що “Сабрина” робить саме те, що має робити хороша література», — сказала вона.

До переліку номінантів Букерівської премії також потрапили 12 інших авторів —  шестеро з Британії, двоє з Ірландії, двоє з Канади та троє зі США. Цього року на премію подавалися 171 книга й це найбільша кількість претендентів за всю історію.

Шорт-лист премії буде оголошено 20 вересня, а переможця назвуть 16 жовтня.  Лауреат премії отримає нагороду в 50 тисяч фунтів стерлінгів. В минулому році премію виграв роман американського письменника Джорджа Сондерса «Лінкольн в бардо». 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Drawn & Quarterly
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду