Заснований Ворголом журнал Interview закривається

Заснований Ворголом журнал Interview закривається

11:45,
22 Травня 2018
2324

Заснований Ворголом журнал Interview закривається

11:45,
22 Травня 2018
2324
Заснований Ворголом журнал Interview закривається
Заснований Ворголом журнал Interview закривається
Автори:
Американський журнал Interview, заснований 1969 року відомим митцем Енді Ворголом (Andy Warhol), закривається через фінансові труднощі.

Про це повідомило видання New York Post з посиланням на джерела в редакції.

Керівництво видання повідомило, що заявило про банкрутство, на ранковому зібранні колективу 21 травня. Interview належить мільярдеру Пітеру Брант (Peter Brant), який останнім часом бере участь у численних судових процесах зі своїми колишніми співробітниками.

Редактор інтернет-версії видання Трей Тейлор (Trеy Taylor) написав у своєму Twitter про закриття журналу. «Після десяти місяців роботи мрії в журналі Interview, сьогодні настав останній день, оскільки журнал закрився», – зазначив він.

У лютому редакція залишила свої офіси в нью-йоркському районі Сохо, бо власник не сплатив за аренду. В квітні з журналу пішов редакційний директор Фаб'єн Барон (Fabien Baron), який працював там майже 10 років. У травні він подав позов до медіа на 600 тисяч доларів, заявивши, що йому не виплатили гроші за останні три роки роботи.

Як повідомляє Observer, у позові він зазначив, що в 2009 році його запросили «врятувати журнал» і він це зробив: кількість передплатників Іnterview зросла до 200 тисяч. Крім того, медіа начебто заборгувало 66 тисяч доларів його дружині – стилістці Людівін Пуаблан (Ludivine Poiblanc). До видання мають фінансові претензії і інші колишні співробітники.

New York Post констатувала, що закриття Іnterview означає кінець епохи. Адже героями його своєрідних публікацій та яскавих обкладинок у минулі часи ставали Девід Боуї, Мадонна, Елізабет Тейлор, Шер та Майкл Джексон, а в останні роки – нові обличчя поп-культури: Кім Кардаш'ян, Джастін Бібер та Тімоті Шаламе.

Художник та дизайнер Енді Воргол з випуском Іnterview. Фото Стіва Вуда (Steve Wood)

Перший номер часопису, який Воргол заснував разом з британським журналістом  Джоном Вілкоком (John Wilcock), вийшов у 1969 році. У виданні публікувалися матеріали про кіно, моду, музику та мистецтво. Тоді ж видання почало публікувати інтерв’ю, де інтерв'юерами були зірки, які ставили питання іншим відомим людям. Чимало розмов провів сам Енді Воргол. Одним із перших авторів видання став його друг – відомий американський письменник та журналіст Трумен Капоте (Truman Capote).

Журнал також був відомий своєю рубрикою Q & Andy – анкетою з 15 питань, які вигадав Воргол, а інші селебріті заповнювали

У 1987 році, після смерті Енді Воргола, Іnterview було продано Brant Publications. Пітер Брант володіє журналом, а його дочка Келлі Брант є президентом компанії. З січня 2017 року головним редактором часопису працював Нік Хараміс (Nick Haramis), який раніше редагував New York Times Magazine.

Нагадаємо, в березні британський музичний журнал NME, який існує понад 60 років, випустив останній друкований номер. Видання зосередиться на розвитку свого сайту. Менеджмент NME пояснив, що витрати на друк часопису зростали, а доходи від друкованої реклами скорочувалися.

Також цього року стало відомо, що керівництво американського журналу Playboy розглядає можливість закриття друкованої версії журналу.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Wikimedia Commons
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду