Меланію Трамп знову упіймали на плагіаті

Меланію Трамп знову упіймали на плагіаті

15:21,
8 Травня 2018
2119

Меланію Трамп знову упіймали на плагіаті

15:21,
8 Травня 2018
2119
Меланію Трамп знову упіймали на плагіаті
Меланію Трамп знову упіймали на плагіаті
Автори:
Перша леді США Меланія Трамп запустила кампанію, присвячену безпеці дітей в мережі.

Буклет кампанії з’явився на сайті ініціативи з підписом, що її натхненниками виступають «перша леді Меланія Трамп та Федеральна торгова комісія», повідомляє BBC. Користувачі швидко помітили, що він мало чим відрізняється від попередньої кампанії, присвяченої цим же проблемам, яка була запущена за часів адміністрації Барака Обами в 2014 році.

 

Фрагменти буклетів: праворуч - з кампанії 2014 року, ліворуч - з кампанії 2018 року.

Під час презентації ініціативи, пані Трамп зазначила, що її метою є пропаганда здорового способу життя, заохочення до позитивного використання соціальних мереж та боротьба зі зловживанням  опіоїдами.

«Як ми всі знаємо, соціальні медіа можуть позитивно і негативно впливати на наших дітей, але занадто часто їх використовують негативно», - сказала вона.

Її рішення зосередитись на цькуванні в мережі викликало питання щодо поведінки її чоловіка, який часто використовує  Twitter для образливих постів про своїх супротивників.

В 2016 році журналісти помітили плагіат у промові Меланії Трамп, яку вона виголосила на Республіканському національному конвенті в Клівленді. В ній були частини з промови колишньої першої леді США Мішель Обами з Демократичного національного конвенту 2008 року.

Спічрайтер Меланії Трамп пояснила  запозичення в її промові тим, що сама перша леді під час обговорення різних варіантів публічної промови цитувала ідеї з промов Мішель Обами. «Мішель Обама - одна з тих, кого (Меланія) завжди любила. По телефону вона прочитала мені кілька фраз з її промови для прикладу. Я записала їх і пізніше включила в чорновий варіант, який згодом перетворився в підсумкову промову. Я не перевіряла промови пані Обами. Це було моєю помилкою», - заявила вона.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
BBC/Reuters
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду