Газета The Wall Street Journal покаже «Обличчя реальних новин»

Газета The Wall Street Journal покаже «Обличчя реальних новин»

16:45,
10 Березня 2017
2234

Газета The Wall Street Journal покаже «Обличчя реальних новин»

16:45,
10 Березня 2017
2234
Газета The Wall Street Journal покаже «Обличчя реальних новин»
Газета The Wall Street Journal покаже «Обличчя реальних новин»
Автори:
Газета The Wall Street Journal започаткувала кампанію під назвою «Обличчя реальних новин» (The Face of Real News), в рамках якої презентує сім відеороликів.

Таким чином газета хоче пояснити читачам чому ті чи інші статті та розслідування є важливими та показати обсяги роботи, які необхідно зробити для підготовки публікацій, і журналістів та редакторів, які над ними працюють.

Перший ролик із серії розповідає про розслідування щодо відомого стратапа-єдинорога Theranos. Компанія презентувала інноваційну технологію, яка буцімто дозволяла робити аналізи крові за однією краплиною, без необхідності брати кров із вени. Однак колишній працівник Theranos на умовах анонімності розповів журналістам, що технологія компанії недосконала і для отримання точних аналізів у лабораторія використовують звичайне обладнання Siemens, а клієнтам доводиться здавати звичайний обсяг крові, а не одну краплину, як заявляла компанія. Аналізи, зроблена на власному обладнанні Theranos, були неточними і тому створювали ризик для здоров'я людей.

Після публікації розслідування Theranos потрапила під розслідування Управління продовольства і медикаментів, регулятора CMS (в його функції входить регулювання роботи лабораторій) та американської комісії з цінних паперів SEC. Ринкова ціна компанії Theranos впала з $ 9 млрд. до всього $ 800 млн.

WSJ Member Message: John Carreyrou Investigative Reporter - - Carreyrou Final W Legal 

«Коли ми вирішили обговорити з компанією ту інформацію, яку нам вдалося дізнатися, вони почали погрожувати нам судовим позовом, залякувати наші джерела та тиснути на газету, аби стаття не вийшла», - розповів журналіст  The Wall Street Journal Джон Каррейроу (John Carreyrou). На розслідування у нього пішло десять місяців. Журналіст пообіцяв, що й надалі відслідковуватиме ситуацію щодо Theranos та інформуватиме про це читачів.

«Газета The Wall Street Journal дистанціювалася від конфронтації, яка зараз відбувається між президентом Дональдом Трампом та медіа. Її навіть розкритикували за те, що вона надто м'яко висвітлює роботу нової адміністрації. Ця кампанія виглядає як спроба переконати читачів всіх політичних поглядів, що газета бачить своє головне завдання у пошуку правди», - пише AgencySpy, видання про рекламний ринок в США та світі.

Другий ролик кампанії «Обличчя реальних новин» - про журналістку Дану Маттіолі (Dana Mattioli) та її репортаж про злиття і поглинання компаній Berkshire Hathaway та Precision Castparts. Це була найбільша угода для холдингу Воррена Баффета і The Wall Street Journal були першими, хто про це повідомив. Крім того, газета змогла найоперативніше серед усіх конкурентів повідомити про 8 з 10 найбільших угод 2015 року. 

WSJ Member Message: Dana Mattioli Mergers Acquisitions Reporter - DanaMattioli_Final_proResHQ 

Нагадаємо, нещодавно газета The New York Times опублікувала вірусну рекламу про правду. За кілька днів ролик під назвою «Важка правда» (The Truth is Hard) зібрав понад шість мільйонів переглядів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
The Wall Street Journal / Screenshot
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду