World Press Photo запустить новий фотоконкурс - без правил

World Press Photo запустить новий фотоконкурс - без правил

14:20,
27 Жовтня 2016
1658

World Press Photo запустить новий фотоконкурс - без правил

14:20,
27 Жовтня 2016
1658
World Press Photo запустить новий фотоконкурс - без правил
World Press Photo запустить новий фотоконкурс - без правил
Автори:
За останні роки престижному фотоконкурсу World Press Photo часто доводилося дискваліфіковувати роботи учасників за цифрові маніпуляції з фотографіями при обробці.

Тому організатори придумали просте рішення цієї проблеми: запустити новий окремий конкурс, в якому не буде обмежуючих правил. На відміну від традиційного конкурс World Press Photo для фотожурналістів, Кодекс етики не буде розповсюджуватися на роботи учасників цього конкурсу. Минулого року за порушення цього кодексу 20% фіналістів були дискваліфіковані.

Конкурс для «творчої документальної фотографії» орієнтовно буде створено у жовтні 2017 року. Його офіційна назва поки невідома.

«Цей конкурс - для професійних візуальних оповідачів, які хочуть передавати історії реальних людей, розповідати про події або проблеми, але при цьому не хочуть бути обмеженими в методах обробки і представлення зображень.  В конкурсі також не буде категорій», - прокоментували у World Press Photo.

Фотографи зможуть подавати як окремі фотографії, так і серії фотографій, які складають історію. Судді будуть розглядати знімки та присуджуватимуть кілька різних нагород: за соціальне документальне фото, альтернативну візуалізацію, інноваційну презентацію, тощо.

«Подібний крок у World Press Photo - відповідь на тривалу дискусію у галузі фотографії та фотожурналістики щодо стандартів роботи в добу цифрової фотографії. Конкурс The Australian Professional Photography Awards був розкритикований, коли нагородив першим призом роботи, які знаходяться на межі фотографії та ілюстрації. Можливо, новий конкурс World Press Photo, без правил, дасть приклад для наслідування іншим учасникам індустрії», - пише видання Peta Pixel.

Нагадаємо, володарем премії World Press Photo-2016 у номінації «Фотографія року» став австралієць Уоррен Річардсон (Warren Richardson). Фотографа нагородили за знімок «Надія на нове життя», на якій зображені біженці, що передають дитину через паркан з колючим дротом.

Минулого року першу премію конкурсу отримав фотограф із Данії Медс Ніссен (Mads Nissen). На переможній світлині зображені Джон та Алекс – гей-пара із Санкт-Петербурга.  В описі фото зазначено, що нині у Росії життя лес бійок, геїв, бісексуалів та трансгендерів (ЛГБТ) все більше ускладнюється.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду