Журнал Charlie Hebdo висміяв можливість терактів на Євро-2016

Журнал Charlie Hebdo висміяв можливість терактів на Євро-2016

10:30,
10 Червня 2016
2367

Журнал Charlie Hebdo висміяв можливість терактів на Євро-2016

10:30,
10 Червня 2016
2367
Журнал Charlie Hebdo висміяв можливість терактів на Євро-2016
Журнал Charlie Hebdo висміяв можливість терактів на Євро-2016
Автори:
Французьке сатиричне видання Charlie Hebdo випустило номер, присвячений чемпіонату з футболу Євро-2016.

На обкладинці щотижневик  розмістив карикатуру,  на якій зображений темношкірий боксер Мохаммед Алі,  який помер на початку червня. Спортсмен намальований в труні, граючим в футбол. Підписана карикатура із натяком на звинувачення в расизмі на адресу Дідьє Дешама, головного тренера французької збірної: «Він не вибрав Мохаммеда Алі на Євро-2016».

В номері є й карикатура на уявний теракт під час гри Росія - Англія, яка відбудеться 11 червня в Марселі. На малюнку серед інших персонажів зображений терорист-смертник, з підписом: «Аллах Акбум».

На іншій карикатурі Charlie Hebdo зобразили проблеми, які на думку редакції супроводжують чемпіонат:  мігрантів, загрозу тероризму, найсильнішу за останнє десятиліття повінь у країні, а також страйк профспілок.

Раніше сатиричний щотижневик привернув до себе увагу, присвятивши обкладинку одного зі своїх номерів викриттю офшорних компаній. На першій сторінці були зображені світові лідери, які тримають в руках таблички з написом «Je suis Panama», що з французької перекладається як «Я – Панама», а також «Навіть не страшно» та «Вони не змінять наш спосіб життя».

Також журнал випустив номер із карикатурою про ставлення ЄС до мігрантів, де використане зображення загиблого сирійського малюка Айлана Курді. На карикатурі під заголовком «Ласкаво просимо, мігранти» розміщено зображення мертвої дитини, над тілом якої напис «Так близько до мети». Поряд з дитиною зображено рекламний щит з написом «Акція! Для дітей два меню за ціною одного». 

А двоє журналістів з турецького видання Cumhuriyet («Джумхурієт») потрапили під суд за через передрук карикатур із Charlie Hebdo.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Известия
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду