Із французької газети Libération пішов головний редактор

00:00,
13 Лютого 2014
935

Із французької газети Libération пішов головний редактор

00:00,
13 Лютого 2014
935
Із французької газети Libération пішов головний редактор
Головний редактор французької газети Libération Ніколя Деморан оголосив, що йде у відставку. Про це повідомляє інформаційне агентство ИТАР-ТАСС.

Ніколя Деморан займав цю посаду із 2011 року. В коментарі газеті Le Monde він так прокоментував свою відставку: «Libération переживає глибоку кризу. Сподіваюся, що мій відхід дозволить повернутися на шлях діалогу».

За словами Деморана, колектив не схвалив його намагання перевести видання в мультимедійний формат, розширити частину доходів через продаж матеріалів через Інтернет.

Тривалий час ширилися чутки про те, що керівництво газети конфліктує із редакційним колективом. Це, зрештою, спровокувало 24-годинний страйк журналістів Libération, що відбувся 7 лютого. Журналісти висунули вимогу видалити усі пости Ніколя Деморана та його помічника Філіпа Ніколя.

Окрім того, останніми роками газета Libération має великі фінансові труднощі. Це пов’язано, зокрема, зі зниженням доходів від реклами та падінням популярності серед читачів. Торік продажі видання скоротилися на 15%. За попередніми оцінками, збитки сягають 1,5 мільйонів євро. З цієї причини дирекція газети виступили з ініціативою скорочення заробітної платні удвічі для майже 300 працівників. Така ідея викликала негативну реакцію в колективі. .

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
franceinfo.fr, © Maxppp
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду