Впливовий німецький журнал присвятив номер новій музиці України

Впливовий німецький журнал присвятив номер новій музиці України

15:02,
9 Лютого 2016
2108

Впливовий німецький журнал присвятив номер новій музиці України

15:02,
9 Лютого 2016
2108
Впливовий німецький журнал присвятив номер новій музиці України
Впливовий німецький журнал присвятив номер новій музиці України
Автори:
Більша частина 148-го номеру німецького щоквартального видання про нову академічну музику MusikTexte розповідає про українських музикантів та композиторів.

Про це пише Юрій Марченко для Platforma

У лютому виходить черговий номер впливового німецького журналу MusikTexte. На обкладинці цього випуску мапа Києва, а всередині – матеріали про українських композиторів та виконавців нової музики. Серед особистостей, про які пише видання: Алла Загайкевич, Олексій Шмурак, Максім Коломієць та інші. Одразу три тексти присвячені композитору Валентину Сільвестрову.

Переконати редакцію присвятити номер Україні вдалось журналістці з Кьольну Марії Кауц, яка також перекладала тексти і сама написала один з них. За її словами, зробити це було нелегко: «Я дуже рада, що цей випуск MusikTexte, де напис "Кyiv" по масивності майже дорівнює шрифту назви самого журналу, нарешті вийшов. На жаль, німці ще не дуже мліють від нашої музики, але цікавляться і хочуть нас зрозуміти. Тому дуже важливо спочатку проінформувати слухача про те, хто пише в Україні зараз музику і чому він її так пише, та які процеси проходять в музичних сферах».

При цьому Марія Кауц переконана, що українській музиці треба боротись за інтерес у Європі. «У нас дуже багато цікавих композиторів і музикантів. Багато з них перемагають на європейських конкурсах. Але їм не вистачає присутності в інформаційному європейському просторі, – говорить журналістка. – Якщо ім'я, наприклад, Валентина Сильвестрова ще більш чи менш відоме, то його музику, на жаль, знають тільки одиниці. Молодших композиторів не знають взагалі. Музиканти і композитори, які тут вчаться або бувають, мають, звичайно, певне коло спілкування, але цього мало. Нам потрібно, щоб про нас тут гарно і цікаво говорили і писали, щоби нас слухали».

MusikTexte – німецький журнал, який з 1983 року пише про сучасну академічну музику та формує вектор дискусії між композиторами, музикантами та вченими. Вартість одного номеру складає 8 євро, наклад – 1000 екземплярів.

«Сучасна українська музика є. Вона має свій оригінальний голос і своїх достойних акторів, яких потрібно культурно і розумно представляти. Якщо чесно, я оптимістично настроєна», – підсумовує Марія Кауц.

Як писав MediaSapiens, журнал Penthouse перестане виходити в друк, його матеріали будуть доступними тільки в цифровому форматі. Окрім рішення про відмову від друкованої версії журналу, який виходив більше 50 років, видавець також оголосив про переїзд редакції з Лос-Анджелеса в Нью-Йорк, де знаходиться штаб-квартира FriendFinder Network.  

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду