Україні слід відмовитися від політичних кроків, що їй нав’язує Європа - The Washington Post

Україні слід відмовитися від політичних кроків, що їй нав’язує Європа - The Washington Post

16:25,
10 Серпня 2015
3248

Україні слід відмовитися від політичних кроків, що їй нав’язує Європа - The Washington Post

16:25,
10 Серпня 2015
3248
Україні слід відмовитися від політичних кроків, що їй нав’язує Європа - The Washington Post
Україні слід відмовитися від політичних кроків, що їй нав’язує Європа - The Washington Post
Автори:
У редакційній статті The Washington Post пише про Україну та складне становище, в якім вона опинилася, головним чином, через російську агресію та тиск з боку європейських та американського урядів.

Близько шести місяців після того, як Росія погодилася негайно припинити вогонь на сході України, її війська продовжують щоденно обстрілювати українські позиції, пише американське видання The Washington Post у статті «Введення України в нелегке становище» («Putting Ukraine in an untenable position»).

Замість того, щоби вивести війська та важке озброєння з України, як того вимагає угода, Росія розгорнула військові бази та 9-тисячну армію всередині країни і розмістила ще 50 тисяч у безпосередній близькості до кордону, про що повідомляють українські посадовці та представники НАТО. 

Як західні уряди відповідають на цю агресію? Минулого місяця адміністрація Обами дещо затягувала із санкціями щодо Росії, і Пентагон оголосив, що тренування українських спецпідрозділів продовжиться разом із армією США. Однак, головним чином, Штати об’єдналися разом з Францією та Німеччиною у застосуванні важкого політичного тиску на український уряд, йдеться у редакційній статті газети.

З моменту зустрічі у травні між Держсекретарем США Джоном Керрі та російським президентом Володимиром Путіним, американські чиновники схиляли демократично обраного прозахідного Петра Порошенка ухвалити конституційні зміни та дозволити вибори, які би узаконили російську владу у східних областях України, а також надати окупованим областям особливий правовий статус. Минулого місяця український парламент неохоче дав свою попередню згоду на зміни, після того як президент застеріг законодавців, що Україні доведеться зіткнутися з Росією без союзників, якщо парламент не прийме їх.

Ця політична формула була нав’язана Росією в рамках Мінських домовленостей-2, підписаних в лютому. Німеччина, Франція та Україна домовилися про цю операцію у відчайдушній спробі зупинити ескалацію військового конфлікту. Вогонь дещо вщух, проте ніколи не припинявся, оскільки Росія та її довірені особи ніколи не дотримувалися припинення вогню. Тим не менш, нині німецький та французький уряди звертаються за допомогою до адміністрації Обами, щоби схилити Україну в односторонньому порядку дотримуватися обтяжливих політичних умов угоди Мінськ-2, що в разі цілковитої реалізації імплантує контрольовану Росією реальність всередину політичної системи України. 

Американські чиновники кажеть, що українські кроки в напрямі чинення туску на Росію позбавлять її у необхідності пошуку приводу для початку іншого повномасштабного військового наступу. Але агресивний пропагандистський апарат Москви невблаганно зображує Україну як порушника угоди, і Путіну не потрібен був законний привід для його попередніх агресій. І навіть якщо Росія припинить вогонь згідно з угодою, Путін буде калічити демократію та незалежність в Україні - адже це його мета, пише видання. 

На думку The Washington Post, замість легітимізації контрольованого Росією анклаву, Україні варто було б залишити його як є, ізольованим, змушуючи цим самим Москву підтримувати його, на кшталт схожих утворень у Грузії і Молдові. Адміністраія Обами, зі свого боку, має докладати більших зусиль у підримці захисту України задля утримання Росії від агресивних дій і погроз, а європейським союзникам сказати, що політичне вирішення проблеми, яке вони просувають є неефективним і неправильним.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
The Washington Post
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду