The New York Times: Конгрес тисне на Обаму, щоби озброїти Україну

The New York Times: Конгрес тисне на Обаму, щоби озброїти Україну

17:50,
12 Червня 2015
2497

The New York Times: Конгрес тисне на Обаму, щоби озброїти Україну

17:50,
12 Червня 2015
2497
The New York Times: Конгрес тисне на Обаму, щоби озброїти Україну
The New York Times: Конгрес тисне на Обаму, щоби озброїти Україну
Автори:
Оскільки мирний процес в Україні нині гальмує, коаліція в Конгресі ігнорує Обаму та європейських союзників, здійснюючи тиск на адміністрацію, щоби надати Україні зброю.

Про це йдеться в статті The New York Times журналістів Дженніфер Стайнхауер і Девіда Херсценхорна «Ігноруючи Обаму, багато членів Конгресу здійснюють тиск, щоби озброїти Україну».

Сенат включив положення в законопроект про військову політику, щоби озброїти Україну протитанковими ракетними комплексами, мінометами, гранатометами та боєприпасами у боротьбі проти сепаратистів, яких підтримує Росія. Тому адміністрації не довелося би витрачати більше половини з 300 мільйонів доларів на допомогу для України, в разі, якщо 20% призначені для наступального озброєння.

Палата представників вжила подібних заходів.

Поки що адміністрація Обами відмовилася надати смертоносну допомогу, побоюючись, що це тільки загострить кровопролиття і дасть Володимиру Путіну привід для подальших вторгнень.

Тиск законодавців загрожує тріщиною у відносинах між США та ключовими союзниками, особливо Німеччиною та Францією, в той час, як адміністрація Обами працює над тим, щоби продемонструвати єдину підтримку розширення європейських економічних санкцій проти Росії, термін яких згідно з планом добігає кінця по завершенню липня.

Законопроект для розширення смертоносної віськової допомоги для України відправляли у Білий дім і раніше, однак Обама не взяв його до уваги. Цей законопроект дозволяє зброю, яку він не може змусити адміністрацію відправити. Такий захід у більшій мірі покликаний відновити тиск на Білий дім.

Республіканець від штату Арізона та голова Комітету Сенату США зі збройних сил Джон Маккейн, який відстоював зусилля відправити зброю в Україну протягом більш ніж одного року, відхилив побоювання щодо загострення конфлікту та розхитування міжнародної коаліції.

Назвавши напад на Україну «однією із найбільш ганебних і непорядних дій, які я тільки бачив у своєму житті», Маккейн сказав в інтерв’ю, що до цих пір відповідь на російську агресію була недостатньою. «Вони не просять ніяких солдат на своїй території», сказав він в Сенаті в четвер, додавши, що «Я трохи збентежений крикливою опозицією»  з приводу помочі зброєю.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
voronz.in.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду