У Чорногорії банкрутують друковані та електронні медіа

У Чорногорії банкрутують друковані та електронні медіа

12:21,
18 Квітня 2015
2711

У Чорногорії банкрутують друковані та електронні медіа

12:21,
18 Квітня 2015
2711
У Чорногорії банкрутують друковані та електронні медіа
У Чорногорії банкрутують друковані та електронні медіа
Автори:
Цього тижня вийшло друком останнє число щоденної газета Blic Montenegro, а її співробітники втратили роботу.

Про це повідомив сайт Balkan Insight.

Менеджмент базованої у Бєлграді  фундації Ringier Акселя Шпрінгера, припинив випуск цього видання у Чорногорії через фінансові  проблеми.

Газета проіснувала на медійному ринку майже три роки, однак не приносила прибутку.

Про це, як відзначає місцева преса, керівництво редакції поставили до відома в останній момент, хоча рішення було ухвалено  раніше.

У березні медійна спілка Чорногорії  попереджала, що нині фінансове становище ЗМІ у країні гірше, навіть ніж у попередні роки. Чимало видань накопичили великі борги або ж їм загрожує банкрутство. Тягар кризи покладено на медійників.

За останні декілька місяців друковані медійні органи та дві телестанції звільнили понад 150 штатних співробітників,  відзначає Balkan Insight.

Це близько 10 відсотків від загального числа працівників. Одна телестанція збанкурутувала.  

Очільниця спілки  журналістів  Чорногорії Марія Камовіч (Marija Camovic) заявила: «Скорочення прибутків або звільнення співробітників підозрілим і сумнівним  чином не торкнулося 2014 року хіба що окремих медіа».  

Спілка закликала уряд Чорногорії терміново надати допомогу медіа. Йдеться про скорочення ПДВ до 7 відсотків з друкованих видань та видавничих компаній і зменшення  платні за надання частот електронним  ЗМІ.

У 1992-2003 рр. Чорногорія та Сербія були частинами федерації. Країна стала незалежною у червні 2006 року. З грудня 2010-го Чорногорія – офіційний кандидат на вступ до Євросоюзу, а до кінця ц.р. вона планує вступити в НАТО. 

Як для невеличкої країни, населення якої  становить менше 200 тис., Чорногорія має широку та різноманітну медійну мережу. Це понад 20 телевізійних станцій, 53 радіостанції, 4 щоденні та 3 щотижневі газети, 30 щомісячних видань. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
popsugar.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду