Війна між Росією та Україною може бути неминучою – The Independent

Війна між Росією та Україною може бути неминучою – The Independent

00:00,
13 Серпня 2014
1728

Війна між Росією та Україною може бути неминучою – The Independent

00:00,
13 Серпня 2014
1728
Війна між Росією та Україною може бути неминучою – The Independent
Війна між Росією та Україною може бути неминучою – The Independent
«Буде трохи несподівано, якщо конвой з допомогою для України із Росії містить не лише їжу та основні запаси. 280 вантажівок відправлені, очевидно із військової бази, без повної згоди Міжнародного комітету Червоного Хреста, під чиїм покровительством ця місія мала бути здійснена, чи українського уряду».

На думку редакції, напруга зросте, якщо конвой перетне кордон. Видання нагадує: Київ заявив, що впустить допомогу, а вантажівки – ні; Генсек НАТО зазначив, що нині є «висока ймовірність» вторгнення 45 тисяч російських військ, розміщених на кордоні, пише у редакційній статті британське видання  The Independent.

«Конвой є і типовим зразком путінського театру (де ніхто не знає, що за завісою), і серйозною загрозою українському суверенітету. Дотепер пан Путін вправно користувався загрозою конфлікту для політичної вигоди. Але якщо він шукає можливості для тотальної війни, то потрібно зрежисувати причину, - пише The Independent. – Сили Києва зараз оточують Донецьк, прихильне до Росії місто, куди формально призначається значна частина “допомоги”. Ця блокада може стати виправданням для початку “захисної” інтервенції, особливо коли російські державні медіа змальовують українських військових як банду кровожерливих фашистів».

Видання вважає, що нерозумно сподіватися чогось від Путіна. Це може бути лише гра в «озброєну політику» з метою дестабілізації України та підтримка бойовиків без повномасштабного вторгнення. The Independent пише, що російський президент поставив ситуацію на вістря ножа, тож західні лідери мають запропонувати усю можливу допомогу, аби баланс сил змістився на користь уряду Порошенка.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
itsallindie.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду