Захід має допомогти Україні у розвитку незалежних медіа та громадянського суспільства – Девід Кремер

00:00,
10 Квітня 2014
1354

Захід має допомогти Україні у розвитку незалежних медіа та громадянського суспільства – Девід Кремер

00:00,
10 Квітня 2014
1354
Захід має допомогти Україні у розвитку незалежних медіа та громадянського суспільства – Девід Кремер
Захід має вплинути на Росію санкціями, а Україні – допомогти у розбудові економіки і в розвиткові незалежних ЗМІ та громадянського суспільства. Про це сьогодні на брифінгу в Українському кризовому центрі заявив Президент Freedom House Девід Кремер.

За словами Девіда Кремера, вторгнення Росії до Криму та війська на кордоні з Україною є загрозою не лише для України. «Це найбільша загроза для всіх нас із часів Холодної війни», – зазначив американський правозахисник.

«Те, що ми бачимо сьогодні,  - це не лише атака на суверенітет та територію України. Це прямий наступ на свободу», – вважає Кремер.

На його думку, Захід повинен посилити санкції щодо Росії і допомогти Україні у військовому захисті, відбудові економіки, а також у розвитку незалежних медіа та громадянського суспільства.

З приводу кремлівської пропаганди про екстремістів та фашистів в Україні Девід Кремер сказав, що не побачив підтверджень цьому.

«Я визнаю, що є частина опозиції, погляди якої є крайньо правими. Але я побачив, що вони не відіграють домінуючої ролі в нинішній політичній ситуації. Я бачив опитування, які показують, що їхні рейтинги є дуже низькими. Я визнаю, що деякі лідери “Правого сектору” та “Свободи” намагаються розвіяти міф про себе як екстремістів чи антиросіян», – сказав Кремер, зазначивши, що всі ці ярлики навішуються російськими медіа.

Американський правозахисник зазначив, що нині для українців особливо важливо отримувати якісну інформацію. Він підкреслив важливість таких проектів, як «Радіо Свобода», «Голос Америки», похвалив новостворений Український кризовий медіа центр як майданчик для висловлення різних точок зору.

За словами Девіда Кремера, нині необхідно створювати ефективні проекти, які б допомогли показати жителям Сходу України, що дасть прозахідна орієнтація та інтеграція в ЄС.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
youtube.com/user/UACrisisMediaCenter
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду