Активісти звинувачують тютюнове лобі у дискредитації Джона Даллі та викраденні документів

00:00,
23 Жовтня 2012
332

Активісти звинувачують тютюнове лобі у дискредитації Джона Даллі та викраденні документів

00:00,
23 Жовтня 2012
332
Активісти звинувачують тютюнове лобі у дискредитації Джона Даллі та викраденні документів
Нещодавно комісар ЄС з питань охорони здоров'я Джон Даллі (John Dalli) пішов у відставку через підозри в корупції. Хоча проведене OLAF розслідування не знайшло прямих доказів.

Європейське бюро з боротьби з шахрайством (OLAF) не довело його причетності до злочину, але чиновник прийняв рішення залишити пост.

Єврокомісар потрапив у поле зору OLAF після надходження в бюро скарги від шведського виробника тютюнової продукції Swedish Match. Як заявили в компанії, якийсь підприємець запропонував їй допомогти зняти заборону на торгівлю жувальним тютюном – снюс – на території Євросоюзу. При цьому незнайомець послався на своє знайомство з паном Даллі.

Як говориться в надісланому голові Єврокомісії Жозе Мануелю Баррозу (José Manuel Barroso) звіті OLAF, бюро не знайшло жодних переконливих доказів зловживанням Даллі своїми повноваженнями. Даллі категорично відкинув всі звинувачення, але подав у відставку, щоб захистити свою репутацію і репутацію Єврокомісії, пише Public Service Europe.

Деякі експерти зауважують, що справа має доволі підозрілий підтекст. Адже минулого тижня невідомі пограбували офіси двох антитютюнових організацій European Smoke Free Partnership та European Public Health Alliance, які знаходилися в одній офісній будівлі на різних поверхах. Було викрадено ноутбуки та документи, що мали пряме відношення до їхньою боротьбою з тютюновою промисловістю. У свою чергу, грабіжників не зацікавили документи тютюнових лобістів, офіс яких знаходься у тому ж бізнес-центрі.  Крім того, OLAF з невідомих причин ухиляється від публікації звіту за справою Даллі.

Сам Джон Даллі відомий як серйозний борець з курінням. Близько двох років тому саме він запропонував наносити на всі пачки сигарет страшні картинки зруйнованих тютюном людських органів. У цьому році він подав ідею заборонити виробництво тонких сигарет і додавати в тютюн смакові добавки, на кшталт ментолу. Це, на його думку, може позбавити куріння привабливості серед жінок.

Він також сподівався впровадити жорсткі антитютюнові директиви цієї осені. Однак його плани не здійснилися.

Джерело: The Guardian

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Джона Даллі
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду