На Одещині через реформування виник конфлікт у районній газеті «Арцизские вести»

На Одещині через реформування виник конфлікт у районній газеті «Арцизские вести»

16:35,
29 Січня 2016
2105

На Одещині через реформування виник конфлікт у районній газеті «Арцизские вести»

16:35,
29 Січня 2016
2105
На Одещині через реформування виник конфлікт у районній газеті «Арцизские вести»
На Одещині через реформування виник конфлікт у районній газеті «Арцизские вести»
Автори:
Відповідальний секретар районної газети «Арцизские вести» (місто Арциз, Одеська область) Надія Сердюк заявила, що керівники Арцизького району втручаються в процес реформування газети, а в редакції відбувається конфлікт.

Про це вона заявила 27 січня під час прес-конференції в ІА «Контекст-Причорномор'я» під назвою «Особливості роздержавлення ЗМІ в Арцизі: як влада позбавляється від неугодних журналістів», повідомляє видання «Рупор Одессы» і сайт інформагентства.

За словами Надії Сердюк, за шість років її роботи в редакції колектив постійно зменшувався, зарплати були мінімальні, «старих досвідчених журналістів відправили на пенсію». Нинішній  конфлікт виник через те, що 4 січня збори колективу делегували головному бухгалтеру видання і Надії Сердюк повноваження «на проведення переговорів з районною радою (співзасновник видання. – Ред.) про подальшу співпрацю і долю газети в світлі реформування ЗМІ». Як стверджує Надія Сердюк, головна редакторка Алла Думбрава не погодилась із висуненням цих кандидатур.

Після цього, за словами відповідального секретаря, були звільнені двоє з чотирьох фактично працюючих співробітників газети, і їй самій загрожує звільнення з 6 березня.

За словами Надії Сердюк, 7 січня голова Арцизької районної державної адміністрації Сергій Парпуланський і голова Арцизької районної ради Юрій Карабаджак приїхали до редакції газети «Арцизские вести» і переконували співробітників, що представником видання у перемовинах із засновниками повинна бути головна редакторка.

Як повідомила MediaSapiens  головна редакторка газети «Арцизские вести» Алла Думбрава, викладена Надією Сердюк інформація є неправдивою і пообіцяла надати свій погляд на ситуацію у виданні. Наразі MediaSapiens очікує на інформацію від головреда.

Нагадаємо, закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» (законопроект № 1123був ухвалений парламентом 24 листопада 2015 року.  21 грудня Президент України Петро Порошенко повернув його зі своїми пропозиціями для повторного розгляду. 24 грудня Верховна Рада повторно проголосувала за закон з урахуванням пропозицій Президента. 26 грудня Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності з 1 січня 2016 року.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Надія Сердюк. Фото: rupor.od.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду