До редакції LB.ua позивається адвокат судді, який арештовував майданівців

До редакції LB.ua позивається адвокат судді, який арештовував майданівців

15:06,
26 Січня 2016
2367

До редакції LB.ua позивається адвокат судді, який арештовував майданівців

15:06,
26 Січня 2016
2367
До редакції LB.ua позивається адвокат судді, який арештовував майданівців
До редакції LB.ua позивається адвокат судді, який арештовував майданівців
Автори:
Ростислав Кравець, який є адвокатом судді Володимира Бугіля, подав до суду на інтернет-видання LB.ua і журналістку, заступницю головного редактора Вікторію Герасимчук із вимогою спростування фрази із статті «Такі судді потрібні самому», опублікованої у виданні 17 грудня 2015 року.

Про це йдеться у новині на сайті видання.

Як зазначає LB.ua, Ростислав Кравець вимагає спростувати наступні фрази з тексту «Такі судді потрібні самому»: «За моєю спиною йому пошепки вторив інший адвокат - як потім з'ясувалося, це був захисник судді Володимира Бугіля - Ростислав Кравець. Він раз у раз пирхав, висловлюючи своєму сусідові коротку думку про інтелектуальні здібності членів ВРЮ (до речі, цього року Ростислав і сам безуспішно претендував на членство у ВРЮ - LB.ua)», а  також фразу «...- Ну що, обісралися?! - злорадно прошипів за моєю спиною адвокат Кравець».

Редакція повідомляє, що на прохання адвоката прибрала згадку його прізвища із останнього речення, але це Ростислава Кравця не задовольнило.

Стаття  «Такі судді потрібні самому» розповідає про те, як Вища рада юстиції намагалася звільнити кількох суддів, які за часів Майдану заарештовували активістів. Зокрема того дня розглядали питання про звільнення суддів Володимира Бугеля, Світлани Гайдук і Наталії Гриньковської, які призначали по два місяці арешту затриманим за події на Банковій.

Усі троє є суддями Шевченківського суду міста Києва. Світлана Гайдук і Наталія Гриньковська розглядали справи дев'ятьох побитих на Банковій разом із ще однією суддею - Валентиною Малиновською. Журналістка Вікторія Герасимчук висвітлювала, що відбувалося в Шевченківському суді того дня («Є такий злочин - отримувати кийком по голові»), а також через рік писала про те, що ніхто із суддів не зазнав жодної кари, ба більше - всі продовжують свою роботу («Вас кошмари не мучать?»).

Одна зі згаданих у статтях суддів Валентина Малиновська розглядатиме справу Ростислава Кравця проти видання LB.ua. Справи між суддями розподіляють за допомогою автоматичної системи.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Ростислав Кравець (праворуч) і його клієнт суддя Володимир Бугіль. Фото: Вікторія Герасимчук, lb.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду