Канал «Рівне-1» скаржиться, що поліція три місяці не розслідує напад на знімальну групу

Канал «Рівне-1» скаржиться, що поліція три місяці не розслідує напад на знімальну групу

15:51,
21 Січня 2016
1576

Канал «Рівне-1» скаржиться, що поліція три місяці не розслідує напад на знімальну групу

15:51,
21 Січня 2016
1576
Канал «Рівне-1» скаржиться, що поліція три місяці не розслідує напад на знімальну групу
Канал «Рівне-1» скаржиться, що поліція три місяці не розслідує напад на знімальну групу
Автори:
Журналісти телеканалу «Рівне-1» заявляють, що місцева поліція вже 90 днів не розслідує належним чином напад невідомих осіб спортивної статури на оператора й журналіста каналу під час зйомок сюжету 21 жовтня 2015 року у Рівному.

Про це повідомляє сайт телеканалу.

«Сьогодні минає 90 днів з моменту нападу на знімальну групу Першого місцевого. Саме стільки відведено чинним законодавством на проведення досудового слідства. Але його хід, власне як і результати, попри контроль парламентарів, міністерства та прокуратури у рівненських поліціянтів - таємниця за сімома печатями. Можливо через те, що попри закон в нашій державі не прийнято розслідувати такі справи і карати винних», - зазначають журналісти «Рівне-1» Дмитро Леонтіюк і Юрій Кобів у сюжеті телеканалу.

Нагадаємо, 21 жовтня 2015 року в Рівному невідомі особи спортивної статури напали на знімальну групу телеканалу «Рівне 1».  Журналістка Катерина Мункача і оператор Артем Лаговський знімали сюжет на вулиці Мірющенка у Рівному, де відбувався майновий конфлікт між старими і новими власниками будинку. Один з представників групи «тітушок» напав на оператора ТРК «Рівне 1» Артема Лаговського -  спочатку приснув у нього невідомою речовиною з газового балончика, а потім почав душити.

Члени знімальної групи «Рівне 1» написали заяви до міліції про скоєння злочину за статтею 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста). Відбулася також зустріч з начальником міського відділу тоді ще міліції Василем Зелінським, який пообіцяв швидке, прозоре та чесне розслідування справи і максимальну співпрацю.

Управління МВС України в Рівненській області відкрило кримінальне провадження за статтею 171 Кримінального кодексу України за заявою оператора телекомпанії, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань й триває досудове розслідування.

«Через розголос спустити справу на гальмах, як це зазвичай робиться, міліціонерам не вдалося. Хоча це далеко не перший напад на журналістів на Рівненщині. Так само, як і далеко не перший факт злочинної бездіяльності правоохоронної системи. Адже нею зацікавились і в генпрокуратурі, і в профільному міністерстві, і навіть під куполом Верховної Ради України. Та з тимчасово головного поліцейського Рівненщини, наівть після такого резонансу як з гуся вода. Три місяці головний поліціянт ховався за стандартними фразами: слідство триває. Результати будуть. Потім. Колись. Може. Але час відмовок для тих, хто називає себе правоохоронцями минув, кажуть юристи», - повідомляє «Рівне-1».

Журналісти телеканалу стверджують, що попри десятки свідків, беззаперечні відеодокази, обіцянки чиновників та той факт, що всі учасники групи нападників були відомі слідству з першого ж дня, справа буксує, хоча мала б бути передана до суду з обвинувальним висновком.

MediaSapiens звернувся до Головного управління Національної поліції у Рівненській області із письмовим запитом щодо розслідування нападу на журналістів ТРК «Рівне-1» у жовтні 2015 року.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Фото: скрін відео "Рівне-1"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду