Суд у Тернополі виправдав активіста, який утримував і допитував журналіста «Доби»

Суд у Тернополі виправдав активіста, який утримував і допитував журналіста «Доби»

12:45,
14 Січня 2016
2847

Суд у Тернополі виправдав активіста, який утримував і допитував журналіста «Доби»

12:45,
14 Січня 2016
2847
Суд у Тернополі виправдав активіста, який утримував і допитував журналіста «Доби»
Суд у Тернополі виправдав активіста, який утримував і допитував журналіста «Доби»
Автори:
13 січня Тернопільський міськрайонний суд виправдав за всіма статтями обвинувачення місцевого активіста, раніше судимого Ігора Таловова, якого слідство звинувачувало у незаконному утримувані і допиті журналіста місцевого видання «Доба» Назарія Наджоги.

Про це повідомляє видання «Доба».

Протягом 13 січня суддя Лілія Делікатна кілька разів переносила оголошення вироку. Суд оголосив про повне виправдання Ігоря Таловова після 20.00, коли журналісти, які прийшли підтримати колегу до суду, вже розійшлись.

Варто нагадати, що під час засідання суду 11 січня представник прокуратури просив суд призначити обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі на 2 роки. Журналіст Назарій Наджога висловився щодо м’якішого покарання: враховуючи те, що 20 листопада 2014 року йому не було завдано фізичної шкоди, він запропонував суду покарати Ігоря Таловова засудженням до двох років умовно. Однак суд повністю виправдав обвинувачуваного.

«За таким рішенням суду морального тиску щодо мене не було, Таловов не перешкоджав моїй журналістській діяльності, не збирав про мене конфіденційної інформації. Виглядає так, що усі протиправні дії, озвучені в обвинувальному акті, він вчиняв у правовому полі», — сказав Назарій Наджога.

Як повідомила MediaSapiens очільниця видання «Доба» Зоряна Биндас, постраждалий журналіст і редакція поки що не вирішили, чи будуть оскаржувати рішення суду про повне виправдання активіста.

«Ми поки що не радились, яким чином будемо діяти далі, тому що не отримали правового обґрунтування рішення суду. Крім того поліція почала розслідування інциденту в приміщенні суду, коли один з прихильників Ігоря Таловова напав на Назарія Наджогу», - сказала вона.

Водночас, за її словами, редакція не може погодитись із виправданням Ігоря Таловова, який не тільки вчинив агресивні дії проти Назарія Наджоги, але й переслідував інших журналістів, збирав про них інформацію.

Нагадаємо, журналіст Назарій Наджога заявив, що 20 листопада 2014 року його незаконно утримував та допитував фігурант статті-розслідування «Міліція, гроші та підроблений підпис. В Тернополі одеська ГО збирає гроші для АТО (документи)», керівник громадської організації «Комітет по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією» Ігор Таловов. 21 листопада у прокуратурі Тернопільської області повідомили про відкриття кримінального провадження у справі за ст. 171 КК України (перешкоджання журналістській діяльності) та за ст.146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

26 грудня 2014 року Тернопільська обласна прокуратура заявила про підозру керівникові ГО «Комітет по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією» Ігорю Таловову. Ухвалою слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду до 48-річного Ігоря Таловова було застосовано запобіжний захід у виді домашнього арешту цілодобово. У лютому 2015 року суд відпустив його з-під домашнього арешту.

11 січня, у Тернополі після закінчення судового засідання у справі місцевого активіста, раніше судимого Ігоря Таловова, якого звинувачують у незаконному утримувані і допиті журналіста місцевого видання «Доба» Назарія Наджоги, стався напад на журналіста, який проходить у справі як постраждалий. На Назарія Наджогу, за його словами, напав один із прихильників підсудного. Поліція почала розслідування інциденту в приміщенні суду.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Фото: doba.te.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду