Під час бійки у міськраді на Луганщині журналістці зламали руку і ребра

Під час бійки у міськраді на Луганщині журналістці зламали руку і ребра

13:05,
21 Грудня 2015
3535

Під час бійки у міськраді на Луганщині журналістці зламали руку і ребра

13:05,
21 Грудня 2015
3535
Під час бійки у міськраді на Луганщині журналістці зламали руку і ребра
Під час бійки у міськраді на Луганщині журналістці зламали руку і ребра
Автори:
18 грудня в Севєродонецьку (Луганська область) перед запланованою сесією міської ради сталася масова бійка, у якій було жорстоко побито журналістку - головного редактора суспільно-політичного видання «Чесна газета» Катерину Погребляк.

Про це повідомив у своєму Facebook депутат Севєродонецької міськради від партії «Наш край», лідер всеукраїнського громадського об’єднання «Народна довіра» Сергій Шахов.

За його словами, депутати від «Опозиційного блоку» найняли «тітушок», які не допускали до зали засідань міськради представників демократичних сил, громадськість і працівників ЗМІ.

«Під час бійки одній з журналісток молодчики зламали руку. Крім того, у дівчини черепно-мозкова травма і численні забої по всьому тілу. Її били, в прямому сенсі, ногами», - написав депутат.

За його словами, інцидент пов’язаний із тим, що «стара влада намагається втриматися в кріслах». «Фізичний вплив і залякування - все, на що вони сьогодні здатні», - зазначає депутат.

Пізніше постраждала журналістка повідомила про свої травми і підтвердила, що на неї напали «тітушки», наймані «Опозиційним блоком». Вона сподівається, що поліція проведе чесне і неупереджене розслідування інциденту.

Як повідомила Катерина Погребняк у своєму Facebook, у неї зламані рука і ребра. «Думала сьогодні буде легше, але ні. Як і говорив лікар на третю-п'яту добу по вилазять всі травми! Набряк з руки не спадає, сильно болить. Забій носа, бо перший удар прийшовся саме туди. Через ЗЧМТ жахливо болить голова, болять руки і спина. Найстрашніше, що через перелом ребер важко дихати. Зараз я на транквілізаторах і знеболювальному, без них нікуди... Щиро вірю що працівники поліції вчинять чесно, а не як завжди спустять все на гальмах! P.s. На цій сесії можна було очікувати всього, але що наймані "тітушки" *ОПАБЛОКА поб'ють дівчину, тим більше так сильно, не припускав ніхто», - написала журналістка.

В коментарі Інститут масової інформації (ІМІ) Катерина Погребняк повідомила, що її вдарив в обличчя невідомий молодик спортивної статури, унаслідок чого вона впала, отримала травми голови, спини та була побита ще одним невідомим «тітушком».

«Я спиною зламала стул, головою вдарилася об стіл. До мене підійшов четвертий чоловік і бив ногами», - розповіла вона.

При цьому постраждала не може сказати, що били її цілеспрямовано через журналістську діяльність. «Але, що я - журналіст, вони знали, оскільки я це озвучувала», - розповіла вона.

Також вона допускає, що «тітушки» могли цілитися в депутата Сергія Шахова, який стояв позаду неї.

Зараз Катерина перебуває у лікарні на стаціонарному лікуванні. За її словами, у неї закрита черепно-мозкова травма, струс мозку, забої носа, спини, руки. Заяву в поліцію журналістка написала відразу ж після інциденту, однак правоохоронці її ще не викликали. Катерина Погребняк також повідомляє, що повинна пройти судово-медичну експертизу.

Пізніше депутат Сергій Шахов закликав не допустити безкарності і створення небезпечного інциденту в межах України.

«Мені надіслали більш повне відео сьогоднішніх подій у Северодонецьку. Гучний крик на середині запису - якраз і є моментом нападу на журналістку. Я закликаю громадськість дати оцінку тому факту, що "Опозиційний блок" запрошує "тітушок" навіть в зал засідань міської ради. Якщо залишити це безкарним, ми створимо небезпечний прецедент в рамках всієї України», - написав депутат у Facebook.

Про інцидент депутат Сергій Шахов розповів також і ефірі каналу «24».

Нагадаємо, у Маріупольській міськраді (Донецька область) депутати хочуть зробити допуск журналістів на засідання міської ради можливим лише з акредитації, а за «спотворення інформації» співробітник ЗМІ буде позбавлений права бути присутнім на сесії міськради. Такі норми включені до проекту Регламенту Маріупольської міської ради VII скликання.

Миколаївська міська рада планує обмежити доступ журналістів на сесії міськради, закріпивши у регламенті норми про обов’язкову акредитацію за 48 годин і обмеження присутності на сесії представників одного ЗМІ.

16 грудня на сайті Запорізької міської ради з’явилось повідомлення для ЗМІ, у якому журналістів запрошували акредитуватись на пленарне засідання міськради 17 грудня. Прес-секретар мера Запоріжжя  Володимира Буряка Ольга Мєшок, яка займається акредитацією журналістів на сесію, заявила, що таке обмеження введене, «щоб усі, хто дійсно є журналістами, могли нормально працювати, і від сторонніх ЗМІ не приходило по десятку чоловік».

17 грудня прес-служба Херсонської міської ради попередила журналістів, що під час сесій міської ради підходити до місця розміщення депутатів їм заборонено Регламентом.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Facebook Катерини Погребняк
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду