У Запорізькій міськраді ввели акредитацію для журналістів

У Запорізькій міськраді ввели акредитацію для журналістів

15:13,
17 Грудня 2015
1222

У Запорізькій міськраді ввели акредитацію для журналістів

15:13,
17 Грудня 2015
1222
У Запорізькій міськраді ввели акредитацію для журналістів
У Запорізькій міськраді ввели акредитацію для журналістів
Автори:
16 грудня на сайті Запорізької міської ради з’явилось повідомлення для ЗМІ, у якому журналістів запрошували акредитуватись на пленарне засідання міськради 17 грудня. При цьому прес-секретар міського голови не уточнила, чи будуть пускати на сесії неакредитованих представників ЗМІ.

Про це повідомляє видання 061.ua.

На акредитацію телефоном представникам ЗМІ було відведено дві години.  Прес-секретар мера Запоріжжя  Володимира Буряка Ольга Мєшок, яка займається акредитацією журналістів на сесію, заявила, що таке обмеження введене, «щоб усі, хто дійсно є журналістами, могли нормально працювати, і від сторонніх ЗМІ не приходило по десятку чоловік».

Водночас вона заявила, що журналісти можуть акредитуватись і пізніше оголошеного терміну. «Якби хтось запізнився з дзвінком, ми б акредитували і пізніше зазначеного часу», - сказала Ольга Мєшок.

При цьому прес-секретар мера не відповіла на запитання, чи пустять на сесію журналістів, які не встигнуть акредитуватися або не будуть акредитуватись взагалі, і не пояснила, які саме ЗМІ є «сторонніми».

Видання також повідомляло, що депутат Михайло Прасол заявив про те, що представники «Опозиційного блоку» направили міському голові Запоріжжя лист з пропозицією не пускати на сесію активістів. Проте існування цього листа в мерії заперечують.

061.ua нагадує, що раніше на сесії запорізької міськради був вільний вхід як для журналістів, так і для громадськості. Відкритий режим пленарних засідань передбачено законодавством України.

Нагадаємо, міський голова Черкас Анатолій Бондаренко зупинив дію рішення Черкаської міської ради «Про регламент роботи Черкаської міської ради». Перед цим до регламенту було внесено поправку, яка передбачає, що журналісти зможуть відвідувати сесії Черкаської міської ради за таких умов: не більше двох представників від одного засобу масової інформації та за обов’язкової наявності редакційного посвідчення.

Миколаївська міська рада планує обмежити доступ журналістів на сесії міськради, закріпивши у регламенті норми про обов’язкову акредитацію за 48 годин і обмеження присутності на сесії представників одного ЗМІ.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: "Заноза"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду