За напад на журналістів у лютому 2014 року в Одесі суд покарав «тітушка» за ст.171

За напад на журналістів у лютому 2014 року в Одесі суд покарав «тітушка» за ст.171

17:55,
10 Грудня 2015
1507

За напад на журналістів у лютому 2014 року в Одесі суд покарав «тітушка» за ст.171

17:55,
10 Грудня 2015
1507
За напад на журналістів у лютому 2014 року в Одесі суд покарав «тітушка» за ст.171
За напад на журналістів у лютому 2014 року в Одесі суд покарав «тітушка» за ст.171
Автори:
30 квітня 2015 року Приморський районний суд Одеси визнав винним у порушенні ст.171 ККУ і обмежив волю на один рік з випробувальним терміном один рік громадянину України, раніше судимому уродженцю села Городнє Болградського району (Одеська область), який 19 лютого 2014 року біля будівлі Одеської облдержадміністрації під час нападу на мітинг євромайданівців завдав удару по відеокамері оператора 5-го каналу Сергія Іщенка.

Відповідне рішення суду оприлюднено у Єдиному державному реєстрі судових рішень. Згідно повідомлень у ЗМІ, засуджений - 24-річний Артур Занфіров.

30 квітня 2015 року суд виніс вже третє рішення щодо дій «тітушка» 19 лютого 2014 року. У грудні 2014 року Болградським районним судом Одеської області він був засуджений по ст. 296 ч. 4 КК України (Хуліганство) до трьох років позбавлення волі.

Апеляційний зменшив його покарання. Ухвалою апеляційного суду Одеської області від 24 лютого 2015 року вирок Болградського районного суду було змінено і звільнено від покарання з випробуванням два роки.

Приморський районний суд Одеси кваліфікував дії обвинуваченого ознаками ч. 1 ст. 171 КК України. Суд встановив, що підсудний «маючи мету перешкоджання журналістській діяльності знімальної групи кореспондентського пункту “Одеса” телекомпанії “5 Канал”, які знаходилися на алеї між центральним входом до Одеської обласної державної адміністрації та проїжджою частиною проспекту Шевченка, наніс удар рукою по відеокамері оператора телекомпанії “5 Канал”, в результаті чого відеозйомку було перервано».

Обвинувачений, як йдеться у рішенні суду, провину свою визнав і у вчиненому розкаявся.

Таким чином, у судовому рішенні за підписом судді Анатолія Деруса зазначено: «Визнати винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 171 ч. 1 КК України та призначити йому покарання у вигляді обмеження волі на 1 (один) рік. Застосувати ст. 75 КК України і звільнити від призначеного судом покарання з випробуванням. Не приводити вирок у виконання, якщо протягом 1 (одного) року випробувального терміну не скоїть нове кримінальне правопорушення».

Нагадаємо, 19 лютого 2014 року близько 150 людей з битами і у касках напали на одеських журналістів, які знімали пікет Євромайдану під будівлею Одеської облдержадміністрації (ОДА). Під час мітингу до Одеської ОДА під'їхало кілька автобусів з одягненими в однакову чорну форму чоловіками, які почали бити учасників мітингу і журналістів. Бандити цілеспрямовано полювали на операторів з камерами. У результаті нападу постраждало кілька знімальних групп.  

Одеська міліція відкрила кримінальне провадження за фактами нападів на журналістів. Серед постраждалих – журналісти «Укрінформу»,  телеканалу «Новая Одесса», 5-го каналу, «Інтера», Нового каналу, «Первого городского телеканала»,  видань «Думская», «Репортер», «Комсомольская правда в Украине»: Едуард Шендерович, Ігор Гвоздєв, Микола Покровський, Сергій Іщенко, Леонід Соболєв, Ігор Мехоношин, Ігор Казанжи, Андрій Новак.

Заступник прокурора області Павло Закерничний повідомив, що до побиття журналістів та активістів Євромайдану в Одесі 19 лютого 2014 року причетний екс-заступник начальника МВС області Дмитро Фучеджі, який знаходиться у розшуку.

7 грудня 2015 року начальник відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури Одеської області Олександр Гольбарт заявив, що «тітушки», які напали учасників Євромайдану та журналістів біля будівлі Одеської обласної адміністрації в лютому 2014 року, втекли з України, і лише один з них засуджений.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: timer-odessa.net
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду