За фактом побиття Владислава Савенка охоронцями депутата відкрили провадження

За фактом побиття Владислава Савенка охоронцями депутата відкрили провадження

11:50,
10 Листопада 2015
1633

За фактом побиття Владислава Савенка охоронцями депутата відкрили провадження

11:50,
10 Листопада 2015
1633
За фактом побиття Владислава Савенка охоронцями депутата відкрили провадження
За фактом побиття Владислава Савенка охоронцями депутата відкрили провадження
Автори:
За фактом завдання тілесних ушкоджень чернігівському журналісту Владиславу Савенку охороною народного депутата Владислава Атрошенка відкрито кримінальне провадження за ч.1 статті 125 (легке тілесне ушкодження).

Про це журналістам, які прийшли до міліції підтримати колегу, повідомила прес-секретарка міського відділу УМВС в області Наталія Човпило, повідомляє Укрінформ.

«У нас є заява, написана журналістом з приводу завдання йому тілесних ушкоджень. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 статті 125», - сказала вона.

За словами речниці, розслідування триває. Відповідь на те, чи дійсно охоронці зламали Савенку фалангу пальця на руці, дасть експертиза.

Сам потерпілий на акцію не з'явився. У Facebook написав, що ліг у лікарню, аби пролікувати наслідки інсульту 9-річної давності. Інформацію про перелом Савенок підтвердив, але право визначати, старий він чи новий, залишив лікарям.

Нагадаємо, 7 листопада голова чернігівської організації Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ) Владислав Савенок прийшов до обласної філармонії на захід за участю народного депутата Владислава Атрошенка, хотів зробити знімок, але охоронець його виштовхнув, згодом викликав підмогу, і четверо людей у цивільному скрутили журналіста, повалили і відібрали фотокамеру. Після цього винесли з будинку на вулицю, де повернули фотокамеру і загублені під час інциденту окуляри.

Владислав Савенок є кандидатом у депутати Чернігівської міської ради від партії УКРОП, а Владислав Атрошенко є кандидатом у міські голови Чернігова від «БПП Солідарність».

Пан Атрошенко на своїй сторінці у Facebook запевнив, що вибачився перед журналістом за дії своїх охоронців. «Прикро, що таке непорозуміння мало місце, але прошу не політизувати це питання. Це людський фактор, який міг статися з кожним. Жодного перешкоджання роботи журналіста з мого боку не було. По-людськи ми зрозуміли з Владиславом один одного», - написав він, а згодом повідомив «Радіо Свобода», що охоронці, причетні до інциденту, відсторонені від виконання своїх обов’язків і тепер слово за міліцією.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: mvs.cov.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду