Видання «Преступности.нет» стверджує, що начальник кадрів міліції Миколаєва їм погрожує

Видання «Преступности.нет» стверджує, що начальник кадрів міліції Миколаєва їм погрожує

17:25,
6 Листопада 2015
1867

Видання «Преступности.нет» стверджує, що начальник кадрів міліції Миколаєва їм погрожує

17:25,
6 Листопада 2015
1867
Видання «Преступности.нет» стверджує, що начальник кадрів міліції Миколаєва їм погрожує
Видання «Преступности.нет» стверджує, що начальник кадрів міліції Миколаєва їм погрожує
Автори:
Начальник управління кадрового забезпечення ГУМВС України в Миколаївській області Сергій Білоус заявив, що давно б «розігнав журналістів і закрив би сайт “Преступности.НЕТ”».

Про це повідомляє саме видання.

У «Преступности.НЕТ» зазначили, що  розцінюють слова чиновника як погрози і поскаржилась на нього міністру внутрішніх справ Арсену Авакову і новому керівнику Національної поліції Хатії Деканоїдзе.

«Таку заяву одіозний міліціонер зробив під час спілкування з офіцерами одного з підрозділів миколаївського УВС після того, як на хабарі була затримана добре знайома йому Маргарита Лук'янова і в ЗМІ почала з'являтися інформація щодо того, що відбувається в керівництві миколаївської міліції», - йдеться в повідомленні «Преступности.НЕТ».

У виданні зазначили, що раніше офіцери спецбатальйону МВС «Миколаїв» заявили про те, що командування батальйону та керівництво миколаївської міліції змушує їх писати рапорти на звільнення та про те, що вони буцімто не хочуть працювати в Національній поліції. У разі відмови від написання рапортів, їм погрожували звільненням за профнепридатністю.

«Я не приховую, може у мене авторитет підірваний всією цією писаниною. Я скажу чесно... У мене просто прогалина в законодавстві. Я б давно вже розігнав усіх (журналістів – ред.) і цей сайт “Преступности.НЕТ” закрив би. Просто ось це видання – воно не має виробничого закону, не є засобом масової інформації. Тобто людина, яка туди викидає відомості, не несе за це відповідальності. І тому по суду я його залучити не можу», - заявив у спілкуванні з офіцерами Сергій Білоус.

У коментарі кореспонденту «Преступности.НЕТ» пан Білоус спочатку заявив, що він нічого такого не казав, а потім – що не пригадує своїх слів.

Через це редакція публікує аудіозапис його слів, наданий офіцерами міліції.

Крім пана Авакова та пані Деканоїдзе редакція планує найближчим часом передати аудіозапис членам Комітету Верховної Ради України зі свободи слова.

«Зі свого боку будемо ще пильніше стежити за діяннями Білоуса і впевнені, що він не ризикне застосовувати «репресії» по відношенню до офіцерів міліції, що надали аудіозапис», - обіцяє видання.

Редакція «Преступности.НЕТ» також нагадала, що під керівництвом дружини Сергія Білоуса Наталії Білоус (начальник слідства Миколаївського райвідділу міліції) ніяк не просувається розслідування справи про напад співробітників батальйону «Айдар» на їх журналістів.

Нагадаємо, 18 вересня на трасі Миколаїв-Доманівка бійці батальону «Айдар» напали на журналіста та оператора миколаївського інтернет-видання «Преступности.НЕТ» Вадима Богданова та Валерія Федченка, коли ті приїхали проводити фото та відеозйомку дорожньо-транспортної пригоди за участю військових. За фактом бездіяльності співробітників міліції під час нападу військових на медійників було призначено службову перевірку.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Преступности.НЕТ"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду