У Нововолинську з виборчкому вигнали журналістку

У Нововолинську з виборчкому вигнали журналістку

11:35,
26 Жовтня 2015
4224

У Нововолинську з виборчкому вигнали журналістку

11:35,
26 Жовтня 2015
4224
У Нововолинську з виборчкому вигнали журналістку
У Нововолинську з виборчкому вигнали журналістку
Автори:
У Волинській області член Нововолинської міської виборчої комісії Лариса Бондар («Батьківщина») та голова комісії Лариса Синицина («Об’єднання «Самопоміч») усно попросили міліцію вивести із приміщення комісії журналіста Інтернет-видання «БУГ».

Про це повідомляє власкор «Вголосу».

Так, Лариса Бондар заявила, що журналістка – «людина, яка не має повноважень бути присутньою на засіданні, не є членом комісії, не спостерігач, не журналіст та не зареєстрована в законному порядку».

Своєю чергою, голова комісії Лариса Синицина поставила питання на голосування, щоб відмовити журналісту в праві бути присутнім на засіданні, оскільки вона, за версією члена комісії, «стороння людина».

Більшість членів ТВК підтримала пропозицію голови.

«Я розумію, що людині треба сенсацію, як у Маріуполі, але тут не буде» – зазначила член комісії Лариса Бондар.

Згідно зі ст. 27 п. 9 Закону України «Про місцеві вибори», на засіданнях виборчих комісій, у приміщеннях виборчої дільниці мають право бути присутніми представники засобів масової інформації (не більше ніж двоє осіб від одного засобу масової інформації).

Також, відповідно до ч. 2 ст. 26 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», журналіст має право відвідувати державні органи влади, органи місцевого і регіонального самоврядування, а також підприємства, установи та організації та бути прийнятим їх посадовими особами.

Нагадуємо, що громадянська мережа ОПОРА зафіксувала 1129 випадків порушень на місцевих виборах 2015. Їх усі вона позначила на інтерактивній мапі.

Учора, 25 жовтня, у Дніпропетровську були зафіксовані фальшиві посвідчення журналістів друкованого видання ОПОРИ. 

Раніше, як писав MediaSapiens, на дільниці Чернігівщини були виявлені псевдожурналісти із посвідченнями газети «Дитинець». Порожні посвідчення журналістів газети «Дитинець» роздавали напередодні місцевих виборів у Чернігівському районі. Сьогодні на дільницях у районі фіксувалися випадки присутності таких заповнених посвідчень. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Нововолинськ, wikimedia.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду