Перша соцмережа просить користувачів забиратися геть

00:00,
26 Квітня 2011
3489

Перша соцмережа просить користувачів забиратися геть

00:00,
26 Квітня 2011
3489
Перша соцмережа просить користувачів забиратися геть
Найдавніша соцмережа Friendster очищує свої бази даних, щоб зосередитись на азійському ринку.

Заснована 2002 року соціальна мережа Friendster – найперший великий інтернет-ресурс цього типу, що передував виникненню та розвитку MySpace й теперішньої панівної соцмережі Facebook, - просить своїх користувачів забрати всю потрібну їм інформацію з облікових записів до 31 травня. Як повідомляє TechCrunch, у цей день майже всі бази даних Friendster будуть очищені: у такий спосіб мережа починає нове життя.

 

Протягом дев’яти років у Friendster були зареєстровані 115 мільйонів користувачів, одначе мережа не спромоглася досягти успіху MySpace, а надто Фейсбука. Її щомісячна відвідуваність становить 61 мільйон унікальних користувачів. Поглинувши близько 50 мільйонів доларів інвестицій, мережа 2009 року була продана малазійській компанії MOL Global за $40 млн.

 

Новий власник вирішив перепрофілювати ресурс, подібно до MySpace, в осередок онлайн-розваг. Генеральний директор MOL Global Ґанеш Кумар Банґа днями заявив, що соціальні мережі більше не мають сенсу, оскільки на цьому ринку домінує Фейсбук. Тож, замість змагатись із гегемоном, Friendster співпрацюватиме з ним і стане розважальним ресурсом, що підтримуватиме Facebook Connect. Новий сайт на місці колишньої соцмережі постане у червні 2011 року.

 

Користувачам Friendster, які хочуть зберегти свої фото, відео та іншу інформацію, слід установити програму Friendster Exporter, яка скачає на комп’ютер фото, особисту інформацію, контакти, повідомлення тощо. Також програма може закачати частину цього контенту на Flickr чи Multiply.

 

Утім, компанія не знищить самі облікові записи, а лише спорожнить їх, очевидно, сподіваючись, що користувачі Friendster за старою пам’яттю ходитимуть на сайт і користуватимуться новими сервісами. Головним ринком для оновленого Friendster будуть країни Південно-Східної Азії.

 

«Медіаграмотність» 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
inquisitr.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду