The New York Times доручила редакційний твітер живим людям

00:00,
24 Травня 2011
984

The New York Times доручила редакційний твітер живим людям

00:00,
24 Травня 2011
984
The New York Times доручила редакційний твітер живим людям
Ручне управління мікроблогом має покращити комунікацію з аудиторією. «Редактор твітера» стає повноцінною медійною професією.

Більшість інструкцій щодо присутності компаній, організацій та засобів масової інформації в соціальних медіа містять категоричну пораду:  «ніякого автоматичного експорту». Одначе далеко не кожне видання (наше, на жаль, не виняток) може дозволити собі тримати спеціальних людей для ведення твітера чи фейсбуківської сторінки, або ж зробити це посадовим обов’язком журналістів чи редакторів.

 

 The New York Times – одна з найбагатших медіагруп світу – вирішила, що доросла до такої можливості. Як повідомляє Poynter.org, газета оголосила тижневий експеримент, у рамках якого редакційний твітер @nytimes вестимуть живі люди – соціальні редактори Ліз Герон та Лексі Мейнленд.

 

Якщо раніше у цьому мікроблозі, який має понад 3,2 мільйона фоловерів, автоматично публікувались заголовки матеріалів із посиланням на сайт nytimes.com, тепер він стане олюдненим – спілкуватиметься з читачами, залучаючи їх до обговорення новин. За словами Ліз Герон, підхід, який практикувався раніше – автоматична трансляція заголовків плюс нерегулярні дописи редакторів чи журналістів – погано сприймався аудиторією. Тож газета спробує змінити це сприйняття, водночас досліджуючи реакцію аудиторії та визначаючи, який контент найбільше її цікавить та хвилює.

 

Судячи з того, що газета назвала це експериментом, доля ручного управління мікроблогом вирішуватиметься, виходячи з ефективності першого тижня, тож соціальним редакторам доведеться доводити керівництву доцільність саме такого підходу. «Ніхто не заважав нам зробити це раніше, - розповідає Ліз Герон. – Але це просто не було передбачено в нашій соціальній стратегії. У нас не було людей, яким можна було б доручити постійне ведення твітера».

 

Соціальна команда The New York Times складається з трьох людей – названих двох редакторів та Саші Корена, заступника головного редактора з інтерактивних новин, соціальних медіа та спільноти.  Корен також відповідає за коментарі на сайті.  Команда дуже завантажена, тож у разі, якщо експеримент буде успішним, редакції доведеться наймати нову людину для ведення твітера. Не забуваймо, що в обов’язки соціального редактора входить не лише супровід матеріалів видання  у соціальних медіа, але й моніторинг блогів і соціальних мереж.

 

Зек Сьюерд, людина, що веде твітер The Wall Street Journal @WSJ, упевнений, що регулярне «ручне» управління мікроблогом є набагато кращим підходом, аніж автоматична трансляція. Мікроблог газети  має понад 850 тисяч фоловерів.  За словами Сьюерда, аудиторія не лише цього, але й кількох інших мікроблогів, пов’язаних із WSJ, почала різко зростати відразу після того, як у січні 2010-го ними зайнялись живі люди. Газета дуже задоволена результативністю свого представництва у соціальних медіа і має намір незабаром розширити соціальну команду.  

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду