Британська газета The Guardian відмовляється від паперу

00:00,
22 Червня 2011
2395

Британська газета The Guardian відмовляється від паперу

00:00,
22 Червня 2011
2395
Британська газета The Guardian відмовляється від паперу
  Одна з найстаріших та найвідоміших британських газет The Guardian стане першим періодичним виданням в Великобританії, яке перестане друкуватися на папері і повністю перейде в інтернет.

 

Група компаній Guardian Media Group (GMG), що видає газету, оголосила про те, що вже до кінця цього року в США припиниться випуск паперової версії The Guardian, і вона буде існувати виключно в електронному форматі. ComputerworldUK.com пов`язує  це рішення керівництва GMG з фінансовими втратами групи, які в минулому році склали 33 млн фунтів ($ 53,5 млн).

 

За словами глави GMG Ендрю Міллера, «докорінні перетворення» були неминучими, оскільки «бездіяльність була вже неможливою». У поточному фінансовому році доходи від цифрових видань, які видає GMG, за попередніми оцінками, досягнуть 47 млн. фунтів (більше $ 76 млн). Міллер сподівається, що нова стратегія розвитку медіахолдингу допоможе збільшити ці доходи до 91 млн фунтів ($ 147 400 000) в 2016 році. 

 

Головний редактор The Guardian Алан Расбріджер вважає, що частка коштів, що виділяються на розвиток цифрового контенту, в структурі витрат GMG незабаром досягне 80%. 

 

«Майбутнє будь-якої газети так чи інакше за цифровими форматами », - сказав Расбріджер, обмовившись, утім, що періодичні видання не перестануть друкуватися на папері вже завтра, хоча їх онлайн-версії вже стають для видавців пріоритетними. 



The Guardian була заснована в Манчестері в 1821 році. Друкована версія газети в січні 2011 року була третьою в Великобританії (після The Daily Telegraph і The Times) за щоденним накладом - 279 308 примірників.


Сайт guardian.co.uk - найвідвідуваніший з сайтів британських газет, причому його зміст частіше за все  істотно відрізняється від паперового видання. 

 

Джерело ComputerWorld

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду