Цифрові медіа змінюють звички спортивних уболівальників

00:00,
27 Червня 2011
1680

Цифрові медіа змінюють звички спортивних уболівальників

00:00,
27 Червня 2011
1680
Цифрові медіа змінюють звички спортивних уболівальників
Наші звички вболівати сьогодні трансформуються. В той час як відвідуваність більшості ліг падає, телевізійні рейтинги зростають. Вболівальники, здається, захоплюються більше окремими атлетами, ніж своїми улюбленими командами.

З поширенням HD-телевізорів, мобільних пристроїв, Twitter, а також із ростом популярності уявних ліг ми знаходимося в постійному зв'язку зі спортом. Сьогодні, навіть оком не моргнувши, вболівальники в Сіетлі підтримують захисника Tampa Bay Джоша Фрімена − зрештою, він гравець їх віртуальної команди.

 

Оскільки ми постійно знаходимося на зв'язку зі спортсменом через Twitter чи за допомогою віртуальних спортивних змагань, то отримуємо безпосередній доступ до приватного життя спортсменів, що змінює наше сприйняття улюблених атлетів і того, ким вони є насправді. В сьогоднішньому одержимому знаменитостями світі технології відіграють роль мосту, що прокладає шлях до особистих відносин із нашими спортивними кумирами.

 

 

Перепустка на стадіон

 

Зрештою, з появою нових технологій стає зрозуміло, що позастадіонний досвід уболівання нарешті наздоганяє і в деякій мірі перевершує враження від перегляду спортивної події із трибун.

 

Спортивне мовлення стало конвеєром інноваційних технологій, які дають змогу максимально підвищити якість перегляду, перенести фанів на стадіон із точністю до секунди і відчути тонкощі кожної гри. Під час плей-офф NBA в цьому році канал TNT виклав на перегляд фанів відеомозаїку із камер, наведених на конкретних гравців чи команди.

 

Найближчим часом наші планшетники, смартфони чи ноутбуки зможуть розрізнити, якою саме спортивною грою ми захоплюємося, щоб запропонувати нам на додатковому екрані індивідуалізований підхід до перегляду спортивних ігор. Тож увесь світ спорту на вашій долоні − такою є тенденція перегляду спортивного контенту сьогодні; крім того, технології будуть персоналізувати підібраний контент і пропонувати його власнику в будь-який час і в будь-якому місці. Уявіть, як ви підключаєтесь і граєте в свою віртуальну команду навіть у неділю, в незаповнений післяобідній час.

 

 

Віртуальні команди

 

Нові технології мають чи не найбільший вплив на можливості грати в віртуальні спортивні ігри. Вже не так важко собі уявити, скажімо, канал від Red Zone (комп'ютерна гра), поєднаний із вашою віртуальною командою, що генерує кліпи і статистику. Twitter зі свого боку також генеруватиме дані, створюючи персоналізовані потоки, які включатимуть твіти самих гравців і реакції на гравців із інших медіа. Таким є майбутнє віртуального спорту, індустрія з капіталом у $3,8 млрд, де кожен фанат витрачає більше $150 на рік на контент, який насправді навіть не існує.

 

Ми звикли потішатися над дитячою відданістю фанів віртуальних спортивних ігор і часто запитуємо себе, чому вони не можуть просто займатися спортом та діяти в реальності. Проте сьогодні ми з лютістю хватаємося за смартфони і в лихоманці розставляємо по-новому гравців після твіта про кидок квотербека.

 

Інтернет відкрив абсолютно нову й надзвичайно прибуткову арену спорту «Квант спортсмена». Ці нові спортивні фани зацікавлені більше у спортивній техніці їх уявних гравців, ніж у результаті самої віртуальної гри. Просто запитайте у Моріса Джонса Дрю, що стало причиною конфліктів 2009 року, коли він приземлився на колінах на лінію воріт і був практично змушений вибачитися перед своїми віртуальними шанувальниками.

 

 

Один із нас

 

Шакіл О'Ніл, один із найбільших маркетологів сучасного спорту, нещодавно оголосив на Twitter про свій вихід на пенсію. У 10-секундному відео Шак показав, що, незважаючи на свій талант, він звичайний хлопець, як ми. Маркетологи вже більш як десятиліття намагаються надати спортсменам іміджу звичайних людей. Якщо зняти спортсменів із їх п'єдесталів, починаємо розуміти, що за грошима і величезними спортивними здобутками стоять звичайні люди, котрі не дуже відрізняються від нас. На сьогоднішній день це вперше, коли ми маємо прямий зв’язок із нашими спортивними ідеалами, а вони в свою чергу також контактують із нами напряму.

 

Спортсмен епохи Twitter має практично повний контроль над тим, як його сприймає публіка, і це виключно в його силах − тримати чи ні свою популярність на найближче майбутнє. На карту поставлено великі гроші, більшість спортсменів користуються новими технологіями, щоб підвищити свій рейтинг, у той час як інші будуть утрачати свою популярність через власні онлайн-помилки.

 

 

Особистий підхід

 

Хоча немає нічого нового в тому, щоб уболівати за улюблених спортсменів з іншого міста, проте новиною в цьому захопленні стала можливість дивитися їх у зручний час, фоловити їх на Twitter і запрошувати спортивних ідеалів у віртуальні проекти. В останні кілька років ми стали свідками великої міграції спортсменів з арени спорту в світ розваг.

 

Ці нові технології продовжують стирати кордони між спортсменами і вболівальниками, розташовувати «Джейнс» і «Джос» на одному полі, в одній роздягальні або втручатися в повсякденне життя своїх улюблених спортсменів. Ми ще довго вболіватимемо за улюблені команди, і ми будемо плакати, коли вони програють, але технології додали нового присмаку в наші відносини з улюбленими спортсменами, внесли туди особистісний відтінок. Це майже кардинально змінило нашу роль як уболівальників чи фанів.

 

Уоррен Паккард є співзасновником та генеральним директором Thuuz − сервісу повідомлень про найзахоплюючі моменти спортивних ігор і матчів у реальному часі, завдяки якому вболівальник ніяк не пропустить найкращі спортивні моменти дня.

 

Переклад MediaSapiens. Джерело: Mashable

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
flikcr.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду