Задоволений Ларрі Пейдж оприлюднив фінансовий звіт Google

00:00,
17 Липня 2011
1320

Задоволений Ларрі Пейдж оприлюднив фінансовий звіт Google

00:00,
17 Липня 2011
1320
Задоволений Ларрі Пейдж оприлюднив фінансовий звіт Google
Співзасновник  Google Ларрі Пейдж, який 4 квітня 2011 року став головним виконавчим директором компанії, змінивши на цій посаді Еріка Шмідта, оприлюднив фінансовий звіт Google  за II квартал 2011 року.  

 

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, чистий прибуток Google  збіль­шився на 36,4% до $2,51 млрд., а виручка – на 32% до $9,03 млрд. Після звіту ціна акцій компанії зросла на 12,6%.

 

Особливу увагу задоволений, як відмічають свідки, Ларрі Пейдж (Larry Page), приділив Google+. Кількість користувачів соціальної мережі нещодавно перевищила 10 млн., і, як вважає Пейдж – це гарантія того, що темпи росту прибутків компанії, як мінімум, не знизяться.

 

Аналітики обережно висловлюються щодо цифр, оприлюднених співзасновником Google, стверджуючи, що хоч Google+ і є витвором інженерного мистецтва та дизайну – але те, що працює із пошуковими мережами або таким інструментом як Gmail не обов’язково стане фактором успіху для соці­альної мережі. Причина тому наступна. В соціальній мережі важливий не тільки дизайн та зручність користування. Найголовніше це соціальний фактор – наявність широкого кола людей, що користуватимуться нею. Логічно, що людині не потрібна соціальна мережа, де не будуть презентовані всі її контакти. А з цим можливі складнощі. Як вже неодноразово відзначалося, відмінностей між інструментами Google+ та її найголовнішим конкурентом Facebook вкрай мало – а отже варто задатися питанням, чи побачать люди сенс у дублюванні своїх акаунтів в декількох соціальних мережах?

 

Фактично Google  не потрібна соціальна мережа як така. Компанії потрібен лише її реклам­ний потенціал.

 

Отже, Google+ стане або вкрай фінансово успішним починанням, що остаточно перетворить Google у небожителя, або міною уповільненої дії – якщо врахувати, скільки Google інвестувала і ще інвестуватиме у проект, питання успіху якого поки що залишається відкритим.

 

За матеріалами Tech Journal South, Slon.ru

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
MediaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду