Новин багато – продажів мало. The New York Times аналізує тенденції ринку друкованих журналів

00:00,
16 Серпня 2011
1664

Новин багато – продажів мало. The New York Times аналізує тенденції ринку друкованих журналів

00:00,
16 Серпня 2011
1664
Новин багато – продажів мало. The New York Times аналізує тенденції ринку друкованих журналів
Перше півріччя 2011 було насичене новинами світового масштабу – Арабська Весна, ядерна катастрофа у Японії, британське королівське весілля, ліквідація Усами бен Ладена. Здавалося б, продажі щотижневих видань повинні піти вгору. Однак статистика свідчить: друковані видання демонструють нестабільну фінансову динаміку. The New York Times аналізує тендеції продажів друкованих видань за багате на яскраві новини перше півріччя цього року.    

Перше півріччя 2011 було насичене новинами світового масштабу – Арабська Весна, ядерна катастрофа у Японії, британське королівське весілля, ліквідація Усами бен Ладена. Здавалося б, продажі щотижневих видань повинні піти вгору. Однак статистика свідчить: друковані видання демонструють нестабільну фінансову динаміку. З одного боку, Time завоював почесний статус бестселлеру в категорії щотижневих новинних журналів, з іншого – спостерігаємо Newsweek, продажі якого фактично не змінилися, незважаючи на провокаційний випуск про принцесу Діану, який всі ми добре пам’ятаємо.

 

Time vs Newsweek

 

Продажі Time за перше півріччя 2011 року зросли на 16%, середні продажі одного номеру склали 83 796 екземплярів. Тираж журналу збільшився на 2% і склав 3,4 млн. копій. Newsweek не може похвалитися подібною динамікою – тираж видання скоротився на 5% і складає 1,5 млн. копій, хоча роздрібні продажі виросли на 3%, а показник середніх продажів одного номеру складає 46 561 екземплярів. Подібна статистика виглядає на фоні Time досить тьм’яно. Не дивлячись на те, що головним редактором журналу було призначено визнаного експерта медіаринку Тіну Браун (Tina Brown), відому по визначним результатам роботи у Vanity Fair та The New Yorker, щотижневику ніяк не вдається продемонструвати вражаючі результати.

 

Тим не менш, у керівництві Newsweek відзначають, що «зусиллями» попереднього менеджменту тираж журналу значно скоротився, а прихід до видавництва Браун ознаменувався збільшенням роздрібних продажів на 30%. Середні ж продажі одного випуску, згідно статистики видавничого будинку, на сьогодняшній день складають 51 100 екзмеплярів. У вівторок, 9 серпня, у Newsweek пройшла нарада стосовно стратегій подальшого розвитку видання.

 

«Якщо ви подивитеся на останні п’ять чи шість випусків Newsweek і порівняєте їх з п’ятьма чи шістьма журналами Time, то вам стане очевидно, що ми йдемо різними шляхами», – іронізує Рей Челстовскі (Ray Chelstowski), видавець Newsweek, котрий нещодавно охарактеризував Time як видання «позбавлене актуальності».

 

Керуючий редактор Time Річард Стенгел (Richard Stengel) відповідає, що динаміка продаж наглядно демонструє «актуальність» Time тим, хто має щодо неї сумніви. «Журнал у першу чергу робить ставку на якість контенту, саме це приваблює додаткову аудиторію. Навіть у скрутні часи якісний контент допомагає укріпити бренд Time», – стверджує Стенгел.

 

Яку динаміку демонструють світові медіабренди?

 

Сегмент щотижневих новинних журналів беззаперечно демонструє непогані результати, однак цього не можна сказати про ринок у цілому. За підсумками першого півріччя 2009 року, роздрібні продажі друкованих журналів у США скоротилися на 9%. Традиційно саме роздрібні продажі є індикатором ринку – статтистика підписки не враховується, оскільки у цьому аспекті надто багато «відволікаючих» факторів (пільгова підписка, завищення редакцією цифр підписних тиражів і т.п.).

 

Що ж, давайте подивимось, яких фінансових підсумків вдалося досягнути відомим брендам у аспекті продажу друкованих журналів за перше півріччя 2011 року?

 

Журнал Businessweek  видавничого дому Bloomberg, нещодавно змінивший головного редактора і власника, демонструє тираж у 922 тис. копій. Однак, за результатами півріччя, середні роздрібні продажі одного номеру журналу впали практично на третину і складають 14 260 копій.

 

The New Yorker, заявлений тираж якого знаходиться на позначці в мільйон копій, вдалося збільшити роздрібні продажі на незначні 1,2%.

 

А ось журналу The Week, не дивлячися на злети і падіння, вдалося зафіксувати тираж на позначці 525 тис. копій. Проте це всеодно лише на 2% більше показників минулого року.

 

 

Наклад журналів видавничого будинку Time Inc. практично не змінилися. У  Entertainment Weekly це 1,8 млн., Sports Illustrated – 3,2 млн., People – 3,6 млн. Однак роздрібні продажі демонструють негативну динаміку і навіть такому відомому виданню як People не вдалося втримати баланс – його продажі скоротилися на 11%.

 

 

Роздрібні продажі щотижневих журналів, присвячених зіркам, також скорочуються. US Weekly та Star «просіли» на 17% – сумарний тираж видань склав 646 685 та 442 131 копій відповідно. Як і «селебретіз»-видання, багато глянцевих fashion-журналів у першому півріччні продемонстрували негативну фінансову динаміку. Роздрібні продажі Glamour скоротилися на 18%, Cosmopolitan «впав» на 3%. Проте лідеру ринку Vogue навпаки вдалося збільшити продажі на 13%.

 

Рекламодавці схвильовані

 

З падінням продажів видань у газетних кіосках, у рекламодавців виникає всього одне питання – яким чином будувати стратегію роботи із друкованими журналами, оскільки стабільності від самого сегменту очікувати найближчим часом не варто. «Рекламодавців зараз турбує одне питання: що далі? – говорить Стівен Кон (Steven Cohn), медіааналітик, редактор The Media Industry Newsletter. – Як працювати далі? Адже ми бачили, що відбувалося із продажами жрукованих журналів два і три роки тому».

 

За матеріалами The New York Times

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
MediaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду