BCC позбавилась всіх своїх глянцевих журналів

00:00,
17 Серпня 2011
1337

BCC позбавилась всіх своїх глянцевих журналів

00:00,
17 Серпня 2011
1337
BCC позбавилась всіх своїх глянцевих журналів
BBC продала свої глянцеві журнали інвестиційному фонду Exponent у зв’язку із змінами стратегій роботи у медіабезнесі і бажанні сконцентруватися на форматі цифрового мовлення, повідомляє Guardian.    

 

BBC продала свої глянцеві журнали інвестиційному фонду Exponent. Exponent отримує від новинної корпорації 33 видання, зокрема всесвітньо відомі Top Gear, Radio Times та Lonely Planet. Сума угоди складає £121 млн.

 

Частина глянцевих журналів повністю перейде до нового власника – і, відповідно, Exponent зможе визначати напрямок подальшого розвитку цих видань. Це стосується, зокрема, популярного британського тижневика Radio Times, який видаєтся BBC з 1923 року. За таким  же принципом тепер видаватимуться Olive та Gardens Illustrated. Ці журнали стануть «найменш наближеними до BBC».

 

Для іншої частини проданих видань передбачено друк по ліцензії BBC. Так будуть видаватися, наприклад, Gardeners' World та BBC Wildlife. А сама BBC збереже до них «строгий видавничий інтерес згідно ліцензійних угод».

 

Інша група видань формально залишиться у власності BBC, але видавати їх буде Exponent за видавничим договором. Це Top Gear, Good Food та Lonely Planet.

 

Крім того, Exponent придбала у BBC пакети акцій компаній Dovetail та Frontline, які працювали над підпискою та розповсюдженням журналів BBC. Незначну частину журнальних активів BBC продала корпорації Bennett, Coleman & Co.

 

«Анонсована угода справді пропонує кращі перспективи для глянцевого бізнесу, це дозволить журналам продовжувати рухатися до успіху – у той час як BBC  притримується стратегії фокусування уваги на цифрових трансляціях», – наводить Guardian слова головного виконавчого директора  BBC Worldwidе Джона Сміта (John Smith). – Ринок журналів, як відомо, зіткнувся зараз із низкою проблем, і завдяки цій угоді глянцеві видання отримають вагомі інвестиції, які  сама BBC, нажаль, не в змозі їм забезпечити».

 

За матеріалами Guardian

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
MediaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду